Aparaaditehas kutsub esimesele festivalile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pop-up-poe Slow eestvedaja Helen Puistaja avas eile keskpäeval mitteametlikult festivali oma ökorõivaste väikese kauplusega, mis ootab uudistajaid nädala lõpuni.
Pop-up-poe Slow eestvedaja Helen Puistaja avas eile keskpäeval mitteametlikult festivali oma ökorõivaste väikese kauplusega, mis ootab uudistajaid nädala lõpuni. Foto: Margus Ansu

Sellel nädalal on põhjust külastada Kastani tänaval hoogsalt arenevat Aparaaditehast, mis peab oma esimest festivali ja lubab kõigil ruumidesse sisse kiigata.

Kuigi festival algab ametlikult kolmapäeval, võis Aparaaditehase programmi- ja turundusjuhi Erki Pruuli sõnul selle avatuks lugeda eilsest, sest tehases peagi avatav teadliku elustiili pood Slow võttis oma pop-up-poega festivali suuremalt ette ja tutvustab laupäevani enda kaubavalikut. 

Poe eestvedaja Helen Puistaja ütles eile päeval kaupa välja pannes, et huvilisi on uudistamas käinud üllatavalt palju ja oste on samuti tehtud.

Erki Pruul rääkis, et Aparaaditehasel oli päris oma festivali plaan juba paar aastat tagasi, kui loomekvartal suurema hoo sisse sai. «Kuna hoov oli siis korrastamata, mõtlesime selle suve lõpu peale,» lausus ta. Pruul lisas, et sellel nädalal lisandub laste rõõmuks sisehoovi veel liivakast, mis on praegu ehitusjärgus.

Üürnikele külla

Festivali avasündmuseks seab end homme õhtul aga Aparaaditehase hoovil sisse Elektriteatri suvine välikino, mis jääb sinna reedeni. Kolmapäeva õhtul tuleb näitamisele Jaapani animafilm «Poiss ja koletis», neljapäeval kiirmoest rääkivat dokumentaalfilm «Moest väljas» ning reedel saab näha USA õudusfilmi «Green Room».

Elektriteater teeb festivalile sissejuhatuse, sündmusterohkemad päevad Aparaaditehases on aga reede ja laupäev.

Reedel on Kastani 42 hoones majapäev, mis tähendab, et pärastlõunast õhtuni välja saab astuda hoone trepikodadest ja ustest julgelt sisse ja avastada, kes on need inimesed, kes teevad tehasest just sellise keskkonna, millisena seda praegu teatakse.

Pruul ütles, et praegu tegutseb hoones umbes seitsekümmend ettevõtet, kunstnikku ja nokitsejat. Suurem osa nendest on valmis külastajatele näitama ja tutvustama, millega täpsemalt tegeletakse. Mitmed neist on ette valmistanud ka spetsiaalse programmi.

Näiteks LedCraft, kes igapäevaselt tehase neljanda korpuse keldris laudu meisterdab, avab oma ruumis ja hoovis kohviku. Trükimuuseum ja nahakunstnike ateljee pakuvad teiste hulgas aga külastajatele oma töötubadega meisterdamisvõimalust.

Samal päeval on hoovis võimalik terve päeva vältel maitsta igat masti tänavatoitu, kuulata muusikat ja mängida lauatennist.

Hoovipäev

Festivali viimane päev on tänavatoitlustajate ja müürililletäika päralt ning see kannab hoovipäeva nime.

Aparaaditehase programmi- ja turundusjuht ütles, et tänavatoidu müüjaid pole enam võimalik juurde võtta, ent täikale on oodatud kõik kauplejad, kuna sisehoovis on ruumis küllaga. Tuleb lihtsalt laupäeval kohale tulla.

Laupäeva õhtupoolikul saab kuulata tasuta elavat muusikat, hoovilaval astuvad üles Vaiko Eplik ja Eliit, Popidiot ja Estrada Orchestra. Festivali lõpetavad samuti live-esinejad ja DJd.

Esimene Aparaaditehase festival

24.–27. augustini Kastani 42 hoones ja hoovis.

Kolmapäevast reedeni filmiprogramm, elav muusika, DJd, söök-jook, ekskursioonid, töötoad jpm.

Reede on majapäev

Alates kella 16st lahtiste uste päev.

Kell 16–22 esimese korpuse trepikojas kosmiline muusika ja meeleolu.

Laupäev on hoovipäev

Kell 12 tehasehoovil müürililletäika ja tänavatoitlustajate päev.

Kell 19 hoovilaval kontserdid (Vaiko Eplik ja Eliit, Popidiot ja Estrada Orchestra).

Kogu programm ja lisateave Aparaaditehase Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles