Lugeja kiri: Pära-Eesti logistikakeskus, Liivimaa parim?!

, Tartu Teaduspargi Protolabi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Huvitav, kas Silver Meikar tahab enne valimisi kõik oma unenäod Tartu Postimehes  («Liivimaa parim pealinn», TPM 31.01) avaldada? Aeg on ärgata ja tõele näkku vaadata, Silver! Sinu erakond on Tartus katkematult võimul olnud alates 1997. aastast ja kedagi teist pole süüdistada Tartu taandamises mitte Liivimaa, vaid pära-Eesti logistikakeskuseks.


Ka riigi tegematajätmise taha ei saa pugeda, sest oled ise pikalt Toompeal  istunud, sinu erakond on valitsust teinud  üle 15 aasta.

Logistikakeskuse idee mattis linnavalitsus teadmata ajaks maha juba 1999. aasta suvel, Tartu linna üldplaneeringu arutelu kokku võttes. Saadan ajalehe kaudu sellest otsusest informeeriva kirja riigikogu liikmele  Meikarile ja linnavalitsuse noorematele liikmetele lugemiseks, et nad edaspidi vähem udutaksid.  

Juba enne eelmise sajandi lõppu oli siililegi selge – oravatele vastupidi –,  et Koidula piiripunkti väljaehitamisega koos on saabunud aeg üle vaadata Tartu raudteejaama ja selle ümbruse kasutamine.  

Muu maailma  linnades, sealhulgas lähemal olevatest Helsingis ja Stockholmis, rääkimata Euroopa südame Saksamaa linnadest,  asuvad bussi- ja raudteejaam kõrvuti. Ja muude linnaosade, ka magalate ühendamine on sujuvalt korraldatud. Miks ei taha seda suuta heade mõtete linn? Vahest on  head mõtted sündinud  fotol näha olevas päraeuroopalikus asutuses?

Rohkem tegusid ja vähem udujutte, härrased linnajuhid ja noororavad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles