Tartu kunstikooli vilistlastööde oksjonil saab soetada ka haruldusi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonitöö «Rand Sainte Marie's», mille autoriks on Tartu kunstikooli 1995.
aastal lõpetanud Fideelia-Signe Roots.
Oksjonitöö «Rand Sainte Marie's», mille autoriks on Tartu kunstikooli 1995. aastal lõpetanud Fideelia-Signe Roots. Foto: Repro.

Tänavu suvel oma 65. sünnipäeva tähistanud Tartu kunstikool korraldab väärika tähtpäeva auks suurejoonelise näitusoksjoni, kus tulevad pakkumisele ka mõned tõelised haruldused.

Näitus, kuhu on üles panud 65 autori 65 teost, avatakse 26. augustil Nooruse galeriis ning see kulmineerub 16. septembril peetava oksjoniga.

Kaasatud on kooli vilistlasi kõigist seitsmest kümnendist. Kohalikest oksjonitavadest lähtuvalt on fookus kujutaval kunstil ning tarbe- ja disainiobjekte enampakkumiselt ei leia.

Esindatud on nii värsket kui ka varasemat loomingut aktiivsetelt kunstnikelt või õppejõududena töötavatel vilistlastelt. Paar teost on oksjonile võetud kooli fondist. Põhiosa töödest moodustavad õlimaalid, kuid esindatud on ka graafika, digital art, kollaaž, assamblaaž, foto ning skulptuur.

Näitusoksjoni korraldajate kinnitusel on pakkumisel mitmed haruldused, kuid samuti tulevikutähtede soodsate alghindadega looming.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles