Valgamaa vanaema suur mure: kuidas viis lapselast kooli alguseks kodulinna Tartusse saada? (1)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid udukogusid eristav ja luubi abil tähtsamaid asju lugev Svetlana Kostjuk on suurest vastutuskoormast hoolimata elurõõmus ja kantseldab hea meelega oma viit lapselast. Läinud neljapäeval kuivatas ta õues neid väheseid riideid, mis laste ema juurest kaasa on võetud, aga muretses, et kool on kohe algamas ja seal on ju lastele paremaid riideid tarvis.
Vaid udukogusid eristav ja luubi abil tähtsamaid asju lugev Svetlana Kostjuk on suurest vastutuskoormast hoolimata elurõõmus ja kantseldab hea meelega oma viit lapselast. Läinud neljapäeval kuivatas ta õues neid väheseid riideid, mis laste ema juurest kaasa on võetud, aga muretses, et kool on kohe algamas ja seal on ju lastele paremaid riideid tarvis. Foto: Sille Annuk

Viis särasilmset ja üksteist väga hoidvat õde-venda on suvevaheaja veetnud kodulinnast Tartust 80 kilomeetri kaugusel Valgamaal vanaema juures. Kõrvalt vaadates võib tunduda, et neil on olnud unistuste suvi: jooksed kas või paljalt õues ringi, sööd põõsalt marju, sõidad jalgrattaga, ronid puude otsas. Ent põhjus, miks lapsed vanaema juures viibivad, on unistusest kaugel.

Läinud nädalal helistas laste pärast südant valutav vanaema Svetlana Kostjuk ajalehe toimetusse: kool algab kahe nädala pärast, aga mure on suur, sest siiani pole teada, kas tema lapselapsed, kes on ema juurest ära võetud, saavad veel viimasel koolieelsel nädalal minna tagasi Tartusse ja jätkata oma kooli- ja lasteaiateed kodulinnas või peab vanaema leidma võimaluse nad enda kodust 12 kilomeetri kaugusele kooli saatmiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles