Elektrikatkestus lülitas Tartus välja valgusfoorid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Illustreeriv foto.
Alajaam. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinna piirimail Kastani ja Lembitu tänavate piirkonnas jäid täna pärastlõunal elektrivooluta kuue alajaama tarbijad. Elektrikud kõrvaldasid rikke kella 17.40 paiku, mil lülitati sisse viimane alajaam.


Kella nelja paiku otsisid Jaotusvõrgu töötajad kõrgepingeliini riket, mis lülitas välja kokku kuus alajaama. Elektrita jäi nii asutusi kui ka elamuid, kokku 214 tarbijat.

Jaotusvõrgu juhtivspetsialist Peeter Pokkinen sõnas, et tegemist oli 10-kilovoldise kaabli rikkega. Mis täpsemalt võis rikke põhjustada, selgitab labor. Kaabel aja jooksul ikka rikneb, lisas Pokkinen.

Voolukatkestuse tõttu ei töötanud Riia tänava Filosoofi ja Lembitu tänava vahelisel lõigul ka valgusfoorid. Katkestus mõjutas veel ka rahvusringhäälingu Tartu tele- ja raadiotoimetuse tööd, Lembitu Konsumit ning teisigi ümbruskonna asutusi.

Tartu Ülikooli kliinikumihooneid katkestus ei puudutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles