Tartu eelvoor: šõu looriga ja lahkumineku ballaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Tõrvandist pärit Aleksandr Tubin on endale Eestis juba rulatajana nime teinud, kuid loodab nüüd ka oma sõbratarile kirjutatud ballaadiga publikut võluda.
18-aastane Tõrvandist pärit Aleksandr Tubin on endale Eestis juba rulatajana nime teinud, kuid loodab nüüd ka oma sõbratarile kirjutatud ballaadiga publikut võluda. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel otsis Eesti superstaari Tartust, kust leidis küll vanaema pulmalooris šõud teinud neiu, muusikuhingega rulataja, laulda ümiseva ehitaja ja temperamentse iluspoisi, kuid kas ka superstaari?


«Paljud ütlevad, et ma olengi juba superstaar. Ma ise usun ka seda,» pakatab 21-aastane RR enesekindlusest. Raudsepa hommik algas kell kaheksa hääle lahti laulmise ja meega segatud sooja õllega. «See on häälele hea ja võtab närvi maha,» selgitab ta.

Kolmandat korda «Eesti otsib superstaari» saatesse pürgiv tartlane RR usub, et sel korral läheb õnneks.

«Esimesel korral ei olnud ma ette valmistanud, teisel korral olid mandlid haiged, aga nüüd on minu aasta,» on ta kindel. Tüdruk tõmbab kotist välja vanaema pulmaloori, mille ta võttis kaasa juhuks, kui kohtunikele tema esimene lauluvalik, Blacky «Ingel», ei meeldi ning käiku läheb Madonna hitt «Like a virgin».

Hiljem selgub, et loor sai asja eest kaasa võetud. Kohtunikud tahavad teist laulu kuulda, kuigi nende kulmud kerkivad poolde laupa, nähes looris tüdruku julgevõitu, pooleldi põrandal väänlevat šõud «Like a virgin» saatel. «Piinlik, vulgaarne, ebamusikaalne,» arvab Mihkel Raud. Rein Rannapi meelest on tüdruk huvitav. Vahekohtunikuks jääb Maarja-Liis Ilus.

Et Raud ei vihastaks

Kohtunike saali ukse taga aga ootab oma superstaaritee algust või lõppu veel paarsada pabinas noort.

Tõrvandist pärit 18-aastane Aleksandr Tubin kuulub Eesti rulatajate paremikku, kuid loodab nüüd ka muusikute paremikku jõuda. Trinnn! tõmbab Tubin sõrmedega üle kitarri. Pill peab hääles olema, et mitte Mihkel Rauda välja vihastada, teab ta.

Tubin näeb välja nagu noor Kid Rock: pikad tumeblondid kiharad paistmas vanaisa saunamütsiks olnud kaabu alt, seljas sõbralt ostetud teksajakk, taskus Ameerika lipu värvides rätik, jalas Sepa turult pärit teksad ja terava ninaga saapad.

Kohtunikele esitab ta ballaadi, mille ta kirjutas oma sõbratarist lahku minekust. «Ta on seda kuulnud ja talle meeldis,» ütleb Tubin. Tüdrukut tagasi ballaad ei toonud, kuid noormees loodab, et kollase kaardi kohtunikelt meelitab ehk see ikka välja.

Oskaks inglise keelt

«990 – oled sa siin?» hõigatakse kohtunike saali ukse tagant. Superstaariks tahtja numbriga 990 jookseb. Teised ootavad.

Kõrvaklapid peas, kõigutab turske, kuid lühike mees peaga muusikarütmi kaasa. «Akon – minu iidol,» ütleb 22-aastane Dmitri Meidra ja võtab klapid peast. Ta tahaks saada sama kuulsaks kui Akon. Ainuke häda, et inglise keel pole kõige ladusam. Igapäevaselt töötab Dmitri Meidra hoopis ehitajana.

Julgus kokku

19-aastane reklaami- ja imagoloogiatudeng Giorgi Feštšin on aga Tartu eelvooru tulnud Tallinnast, sest Tallinna eelvooru ajal õppis ta eksamiteks.

Rosinasilmne ja tõmmu ukraina-gruusia juurtega Feštšin tunnistab, et isegi temalt, kes peab ennast temperamentseks ja mitte tagasihoidlikuks, nõuab superstaarisaatesse pürgimine parajat eneseületust.

«Ma olen väga üllatunud, et ta tuli, sest kui ta ei oska midagi väga hästi, siis ta ei tule,» ütleb Giorgi õde Nino Feštšin. «Ahhaa, sa arvad, et ma ei oska laulda?» suskab vend. «Ei, ei. Muidugi oskad, aga imestan, et sa võtsid julguse kokku ja tulidki,» parandab õde.

Pöidlahoidjaks tulnud õde arvab, et vennal on tänu erilisele tämbrile ja temperamentsele särale väga head edasipääsu, ja miks mitte superstaarikski saamise võimalused. Giorgi muheleb: «Las žürii otsustab seda.»
Seda, kelles kohtunikud Tartu eelvoorus superstaarisädet märkasid, näeb mõne aja pärast juba teleekraanilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles