Tartlased püstitavad lumelinna Toomemäele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelinna ehituseks vajalikud tööriistad paluvad korraldajad ise kaasa võtta.
Lumelinna ehituseks vajalikud tööriistad paluvad korraldajad ise kaasa võtta. Foto: Priit Simson

Reedel, 4. veebruaril ootab Tartu linnavalitsus kõiki Toomemäele ehitama lumelinna ning võtma osa lumesulptuuride ehitamise võistlusest «Monument Tartule».


Reede keskpäeval algavast lumeskulptuuride võistlusest ja lumelinna ehitamisest on oodatud osa võtma koolide, noortekeskuste, töökollektiivide ja teiste ühenduste 10-liikmelised võistkonnad. Töövahendid (labidad, kellud, topsikud, värvid jne) palutakse osalejatel endil kaasa võtta, vahendas linnavalitsuse pressiteade.
 
Lumelinna territooriumiks on Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi, riigikohtu ja Inglisilla vaheline ala.

Kell 17 kuulutab žürii välja lumeskulptuuride võistluse võitja. Selleks võib olla, kas ilusaim, tehniliselt põneva lahendusega või ideelt kõige huvitavam taies. Osalejatele jagatakse ka eriauhindu. Külma peletamiseks on korraldajad varunud võistlejatele sooja teed ning suppi.

Võistkondade registreerimine lõppeb 3. veebruaril kell 14. Kirja saab end panna e-posti jane@arena.ee kaudu. Registreerimisel teatada kooli (asutuse) nimi, meeskonna suurus, meeskonna kapteni nimi ja telefon.

Küsimused lumelinna kohta jane@arena.ee või telefonil 5194 4067.

Tartu lumelinn valmib Tartu linna, Tähtvere Puhkepargi ja TÜ ajaloo muuseumi eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles