Taasiseseisvumise auks kõlavad kõned ja muusika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hommikul kell 11 tähistatakse taasiseseisvumispäeva Kalevipoja juures, siis õhtul jätkub pidu kontserdiga Tartu laululaval.
Kui hommikul kell 11 tähistatakse taasiseseisvumispäeva Kalevipoja juures, siis õhtul jätkub pidu kontserdiga Tartu laululaval. Foto: Kristjan Teedema

Tartus tähistatakse 20. augustil Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 25. aastapäeva sõnavõttudega ja muusikaga Kalevipoja monumendi juurde ning kontserdiga Tartu lauluväljakul. 

Linnavalitsuse teatel oodatakse nii linlasi kui külalisi 20. augustil kell 11 oodatakse Emajõe äärde Tartu vabadussamba (Kalevipoeg)  juurde tähistama taasiseseisvumise aastapäeva. Kõnelevad kirjanik ja Tartu aukodanik Hando Runnel, Tartu linnapea Urmas Klaas, Eesti Naisüliõpilaste Seltsi liige Ann Tuulikki Jürgenstein ning Eesti Üliõpilaste Seltsi liige Roland Kesküla.

Esinevad puhkpilliorkester Tartu Margus Kasemaa juhatusel ja Tartu akadeemiline meeskoor Alo Ritsingu juhatusel. Kontserdi annab ansambel Kõrsikud.

Kell 18 on Tartu laululaval kontsert «Meie aastapäevapidu», kus esinevad Tartu poistekoor ja neidudekoor Kurekell, Ursel Oja ja Ülenurme laululapsed, Jaan Sööt ja Indrek Kalda, C-Jam, Eeva ja Villu Talsi, Lenna Kuurmaa ja Vaiglad, FIX ja Novella Hanson, Jüri Pootsmann & bänd. Õhtut juhib Viljo Tamm.

Sissepääs lauluväljakule avatakse tund enne algust. Kuni 7-aastastele lastele on sissepääs tasuta, teised peavad pileti soetama mõnest piletimüügipunktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles