Politsei otsib pandimaja röövijaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu tänava pandimaja, mida rööviti 27. jaanuaril.
Kuu tänava pandimaja, mida rööviti 27. jaanuaril. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ehkki politseile on saabunud uut teavet Kuu tänava pandimaja röövi kohta nii Tartumaalt kui kaugemalt, pole kurjategijaid esialgu tabatud.

Möödunud nädala neljapäeval, 27. jaanuaril kella 12 paiku sisenesid Tartus Kuu 41 asuvasse osaühingu Incassor pandimajja kolm nooremapoolset meest, pähe tõmmatud sukad ning neist ühel käes püstolitaoline ese.

Kurjategijad paiskasid müüja põrandale ja sidusid ta kinni. Seejärel asusid nad tühjendama pandimaja vitriine, sahtleid ja riiuleid. Vähem kui kolme minutiga kühveldasid nad suurde spordikotti ligi paarikümne tuhande euro väärtuses raha, kuldehteid ja elektroonikat ning lahkusid joostes ümber pandimaja nurga ja läbi kõrvalasuva korrusmaja hoovi.

Teavitus võis hilineda

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul viivitas pandimaja esmalt politsei teavitamisega. «Pärast röövi helistas pandimaja töötaja kõigepealt ülemusele, võttis ühendust turvafirmaga ning alles siis edastati info politseile,» kirjeldas ta.

Kriminaalpolitseinike hinnangul võinuks pandimaja töötaja selles olukorras vajutada esmalt häirenuppu ning helistada kohe politseisse.

Väikeste poodide, tanklate ja teiste äride omanikud võiksid mõelda aastaid kasutatud turvameetmete muutmisele, lisas Kostina. «Tänapäeval ühest häirenupust tihti ei piisa, lisaks võiks olla ka kaasaskantav häirenupp,» märkis ta.

Abi inimestelt

Tartu kriminaaltalituse politseinikud tänavad kõiki, kes on võtnud politseiga ühendust ning andnud asjakohast teavet. Inimestelt saadud info on aidanud kurjategijate tabamisele kindlasti lähemale ning praegu töötatakse intensiivselt mitme versiooni kallal.

Politseile on teavet edastanud nii Tartumaa kui ka teiste maakondade elanikud. Kui kellelgi on infot, mis võiks aidata politseid kurjategijate jälile, palutakse võtta ühendust kriminaalpolitseiga telefoninumbritel 110, 5330 7139, 5333 8344 või 5300 6498.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles