Barokkmuusika suveakadeemia tuleb Tartu raekotta

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Tartus toimub 16.-20. augustini esmakordselt Itaalia barokkmuusika suveakadeemia, mille raames juhatab klavessiinimängu meistrikursusi Tartu raekoja saalis Itaalia barokkmuusika asjatundja, klavessinist ja orkestrijuht Fabio Ciofini.

Fabio Ciofini esituses kõlab raekoja saalis 17. augustil kell 19 ka klavessiini soolokontsert. Meistrikursused on suunatud muusikaõppuritele – nii klavessinistidele kui ka kammermuusikutele, suveakadeemia kontserdid on aga avatud kõigile muusikahuvilistele. Kontserdipiletid on müügil kohapeal tund enne algust.

Suveakadeemia korraldab Hugo Lepnurme muusikaühing koostöös Itaalia barokkorkestriga Accademia Barocca. Muusikaühingu üks asutajaid ja juhatuse liige Elke Unt teatas, et lisaks mainitud raekoja saali kontserdile toimub Jaani kirikus 19. augustil kell 19 Eesti ansambli Floridante kontsert «Alla romana»: klavessinist Saale Fischeri, teorbimängija Kristo Käo ja barokkviiuldaja Meelis Orgse esituses kõlavad varased Itaalia barokiaja kammerteosed.

20. augustil on Jaani kirikus kavas kaks kontserti: päevasel, kell 12 algaval tasuta kontserdil esinevad suveakadeemiast osavõtnud muusikud. Kell 19 kõlab kahel klahvpillil (klavessiin ja orel) Johann Sebastian Bachi ja tema poegade looming Fabio Ciofini (Itaalia) ja Markku Mäkineni (Soome) esituses.

Suveakadeemiat toetab Eesti kultuurkapital, Tartu kultuurkapital ja Tartu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles