Kurtidena esinevad noorsandid määrivad pähe rahvuslippe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise tekstiga paberilipiku koos väikese rahvuslipuga annavad noormehed neile, kes koputuse peale avavad oma auto-akna.
Sellise tekstiga paberilipiku koos väikese rahvuslipuga annavad noormehed neile, kes koputuse peale avavad oma auto-akna. Foto: TPM

Tõmmut verd kaunitarid, kes tartlastele roose kingivad ja lillede eest väidetavalt heategevuseks annetust küsivad, on saanud linnapildis juba tavaliseks. On ette tulnud sedagi, et rahaküsija esitleb end mõne puuetega inimeste organisatsiooni esindajana, ehkki organisatsioon ise pole mingit kampaaniat korraldanud. Üsna uus nähtus on aga autode akendele koputamine ning rahvuslippude «müümine».

Viimasel nädalal on mitmed tartlased puutunud kokku eksootilise välimusega noormeestega, kes koputavad punase fooritule taga peatunud autode akendele, ulatavad autosse puidust pulga, mille külge on kleebitud Eesti rahvuslipp, ning osutavad oma kõrvadele, mis on väidetavalt kurdid.

Koos lipuga antakse sohvrile vigases eesti keeles trükitud visiitkaardisuurune silt, kus on kirjas, et «ost» maksab kolm eurot. Kõik see käib väga kiiresti, sest peagi süttib fooris roheline tuli ning autojuht tahab edasi sõita . Et lühikeses tekstis rõhutakse ka rahvustunnetele, võib selline kiiret reageerimist nõudev olukord jätta sohvri abitusse olukorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles