Külmunud toru jättis Annelinnas majaelanikud veeta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva õhtul kella kümne paiku jagas Tartu Veevärk Kaunase pst 25 ja 26 elanikele vett.
Neljapäeva õhtul kella kümne paiku jagas Tartu Veevärk Kaunase pst 25 ja 26 elanikele vett. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Planeeritud veekatkestuse ajal külmus eile Tartus Annelinnas ära Kaunase puiestee 26 majja saabuv toru. Ehkki praeguseks on kõigil elanikel vesi tagasi, tuletab see meelde, et veetorud tuleb hoida soojas.


Tartu Veevärgi võrguosakonna juhataja Priit Põder märkis, et tegemist oli planeeritud vigase hüdrandi väljavahetamisega, mistõttu leidis veekatkestus aset Kaunase pst 4, 4a, 25 ja 26 majades. Vesi oli ära hommikul kella 8.30st kuni õhtupooliku 16.30ni.

Kella 18.30 paiku saabus signaal, et ühel majal ei ole vett. Veevärgi spetsialistid sõitsid uuesti kohale ning kontrollisid Kaunase pst 25 ja 26 ühist veemõõdusõlme. Sinnani vesi liikus, sealt edasi samuti, kuid osa kortereid oli veeta. Tegemist oli majasisese probleemiga ja muret jäid edasi lahendama korteriühistud.

Kuna õhtupoole saabus signaal, et vett ikka veel ei ole, läkitas Tartu Veevärk õhtul kella kümne paiku majade juurde pool kuupmeetrit vett mahutava veetünni ning soovijad said sealt vajamineva vee.

Täna hommikul saabus veevärki veel üks kõne, et vett ikka ei ole, kuid sama inimene helistas ennelõunal uuesti ning ütles, et nüüd on temalgi vesi tagasi.

Põder lisas, et tõenäoliselt külmus kinni veetoru, mis varustab Kaunase pst 26 maja, kuna see läheb läbi trepi alt. Tõenäoliselt hoidsid majaelanikud ust lahti ning päeval valitsenud külmakraadid pääsesid torule ligi.

Veevärk paneb inimestele südamele, et talveks tuleks panna kindlasti kinni kõik torude juurde viivad avaused, uksed ja aknad.

Tänavune talv on õnneks pehmem ning vaid üks taoline külmumisjuhtum on Tartus veel ette tulnud. Möödunud talvel oli neid aga kümneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles