Uus suund: jumalateenistus kohvikus või ööklubis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu evangeelne linnakogudus tegutseb linnasüdames Rüütli tänavas. Asutajaliige Toivo Perend ütleb, et ruumide eest maksavad koguduse liikmed vabatahtlikkuse alusel.
Tartu evangeelne linnakogudus tegutseb linnasüdames Rüütli tänavas. Asutajaliige Toivo Perend ütleb, et ruumide eest maksavad koguduse liikmed vabatahtlikkuse alusel. Foto: Margus Ansu

Baptistlik 3D kogudus alustas aastal 2010, mil pastor Jakob Remmel lõi Tartusse sõpruskonnaga omaenda koguduse.  

«Kogudus pole traditsioonilises mõistes kirik, vaid tähistab sõpruskonda, kohta, kuhu tulla,» seletab Remmel. «Luues oma kogudust, sain aru, et inimesed, kes tahaksid vaimsetel teemadel rääkida, pelgavad tihti üle kirikuläve astuda.» Seetõttu peeti esimene 3D koguduse jumalateenistus Ekraani kinos.

3D kogudus meelitab ligi noori, Jakob Remmeli sõnul on nende keskmine liige esimese kursuse tudeng. Koguduse sotsiaalmeedia- ja veebileht räägivad uuenduslikest võtetest, näiteks ristimisi saab vaadata videotest.

Baptistlik 3D kogudus on saanud tuntuks ka Tallinnas. Sealses ööklubis Privé peeti jutlusi mitu aastat, viimane oli selle aasta juunis, enne kui klubi pankrotistus. Tartus oli juuni viimane jutlus Küütri tänaval Athena meelelahutuskeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles