Vaata galeriid: Emajõel algas paadivõim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimub Karlova sadamas, kesklinnas ning mujal jõe kallastel Emajõe festival.

Veesõitu ning jõekultuuri tähistava festival algas Karlova sadamas hoogsalt, tibutav vihm ei häirinud kedagi. Muusikud toodi simmanilavale paatidega. 

Merekaruhõngulise avapaugu andsid Tartu koorid ning ansambel Justament, pidades maha rõõmsa lauluahingu.

Kõige noorem kaasalaulja oli 1-aastane Adeele, kes aitas vanaemal hoida pilku peal laevukesel ajal, mil isa kooris laulis. 

Täna õhtul kell 22 saab esmakordselt Tartus minna vaatama kino jõe peale. Näidatakse filmi «Klassikokkutulek». 

Vaata pilte galeriist. 

Homme paadimeestel tihe kava

Festivalimöll jätkub homme. Kesklinnas saab hommikul kella üheksast registeeruda ning osaleda kalapüügivõistlusel "Heade võtete jõgi", selgitatakse välja osavaim kalamees. Kella kümnest algab Emajõel jõepokker PokerRun. 

Karlova Sadamas teevad homme alates keskpäevast soovijatele sõitu paadimehed, aerumehed panevad end proovile täpsussõidus. Kell üks teeb Politsei- ja Piirivalveamet linnarahvale demoesinemist vee pealsest tegutsemisest. Kella kahest alates hakatakse selgitama välja Emajõe-äärset rammumeest. 

Õhtul kella kuuest algab Karlova sadamas iga-aastane Jõeparaad, mis liigub Kaarsilla suunas. Jõel liikuvaid laevukesi tuleb tervitama puhkpilliorkester.

Tänavusele festivalile paneb punkti lodi Jõmmu öine täheretk ning temaatilist muusikat pakub Gerli Padar & The Moon. 

Laupäeval saab kesklinna ning Karlova sadama vahel liikuda jõetrammiga.

Festivalialal Karlova sadamas pakuvad veel tegevust  AHHAA keskus, Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, MTÜ Noored Toredate Mõtetega ja Kolkja muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles