Festivali tARTuFF kinoseansse laiendavad vestlusringid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vestlusringid toimuvad Tartu raeplatsil festivali kohvikus.
Vestlusringid toimuvad Tartu raeplatsil festivali kohvikus. Foto: Margus Ansu

Armastusfilmide festival tARTuFF on kui aken laia maailma. Emotsioonide kõrval toovad seansid raeplatsi vabaõhukinos ja eriti Athena keskuses publiku ette uusi teadmisi nendest kaugetest kohtades, kuhu vaataja ei satu võibolla iialgi maailma mõõtma omal jalal ja oma silmaga.

Filmiseansside eel õhtupoolikuti on tARTuFFi korraldajad koostöös Tartu ülikooli muuseumiga kavandanud raeplatsile festivali kohvikusse vestlusringid, mille üldteemaks on «Maailma mõõtmine». Inspiratsiooni vestlemiseks kuulajate ees on andnud samanimeline näitus muuseumis.

Vestlusringides vaetakse rändamist ja seiklemist võimalikult laialt. Rääkima on kutsutud mitmed Tartu ülikooliga seotud teadlased ja doktorandid ning muul moel ärksad noored inimesed.

tARTuFFi juhi Agnes Nurme sõnul ei ole seekord Tartus festivali aegu linastuvate filmidega kaasas ühtegi filmiloojat ja osalist. Küll aga on Athena keskuses tõsielufilmide temaatika laiendamiseks kavandatud fotonäitus ja võimalus proovid putukasnäkke. Viimased käivad kokku laupäeval kell 19 Athena keskuses linastuva filmiga «Putukad» (režissöör Andreas Johnsen, 2016, Taani, Holland, Prantsusmaa).

Festival on Agnes Nurme hinnangul läinud kenasti. «Ilm on natuke heitlik,» lisas ta. «Publik on küll rõõmustanud programmi üle, aga teisalt vaatab kodust lahkudes aknast välja, kas ikka tasub minna. Vihm on vahel vaatajaid heidutanud, aga meid mitte, meie oleme ikka siin.»

Ühtlasi soovitas tARTuFFi juht kõigil kinolistel raeplatsi seanssideks soojalt ja vihmakindlalt riidesse panna.

Festivali tARTuFF filme saab vaadata veel 5. ja 6. augustil nii Athena keskuses kui ka raeplatsi vabaõhukinos.

Reedel kell 17.30 vestlevad raeplatsil festivali kohvikus alateemal «Maailmaränduritest naised» kultuurireiside giid Mirjam Somelar, TÜ sotsioloogia doktorant Eveliis Padar ja kunstnik Minna Hint.

Laupäeval kell 17.30 vestlevad alateemal «Oma ja võõras, armas ja sõber» ERMi produtsent Jaanika Jaanits, Helsingi ülikooli doktorant, Tartu soome kooli ja Tartu rahvusvahelise kooli õpetaja Andreas McKeough ning ERRi kultuurisaadete toimetaja ja saatejuht Joonas Hellerma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles