ERMi uue maja ümbrus tuleb roosiline (1)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue peahoone ette istutatakse 22 674 eri värvi kibuvitsa, kõrrelisi ja hulk arukaski. Sügisel tipitakse kibuvitsade vahele mulda ka 17 441 kollase nartsissi sibulat.
ERMi uue peahoone ette istutatakse 22 674 eri värvi kibuvitsa, kõrrelisi ja hulk arukaski. Sügisel tipitakse kibuvitsade vahele mulda ka 17 441 kollase nartsissi sibulat. Foto: Margus Ansu

Istutustööd ning teede ja parklate rajamine ERMi uue peahoone ümber on käinud kevadest saati, lõviosa kavandatud tööst on tehtud, andis haljastustöödest ülevaate ERMi peahoone rajamist korraldava Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ERMi ehitusdirektor Peeter Mauer.

Raadi mõisas ja endisel Nõukogude sõjalennuväljal laiuv rahvusmuuseum võtab enda alla ligi 65 hektarit, sellest ligi 23 hektarit on uue peahoone ümbruses, selle naabrusse jääv pärimuspark laiub ligi 33 hektaril. Seega haljastajatel tööd jätkub, nii praegu kui tulevikus.

Maastik valmib aastaid

«Ei, tulevikus siin väga palju tööd ei ole,» ütles aga ERMi ümbruse maastikuarhitektuurse osa projekteerinud OÜ Kino Maastikuarhitektid maastikuarhitekt Karin Bachmann. Ta selgitas, et nii tema kui ta kolleegide Henn Runneli ja Mirko Traksi eesmärk oli uue muuseumihoone ümbruses teha olemasolevasse toredasse metsikusse loodusesse õdusad kohad ehk kodustada Raadi nii omadele kui külalistele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles