Tartus algab üheteistkümnes Emajõe festival

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus algab kaks päeva kestev Emajõe festival
Tartus algab kaks päeva kestev Emajõe festival Foto: Kristjan Teedema

Sel reedel algab Karlova sadamas kahepäevane Emajõe festival, mis on järjekorras juba üheteistkümnes. Aastatega on festival kasvanud Baltimaade suurimaks sisevete peoks.

Festivali korraldajate teatel saab tänavune festival alguse reede õhtul kell seitse Laululahinguga, kus kõigil on võimalik jalga keerutada ning laulda kaasa koos ansambliga Justament ja Tartu kooride esindustega. Samuti saab reedel vaadata esmakordselt jõe pealt kino, kus linastub hilisõhtul "Klassikokkutulek".

Laupäeval toimub kesklinnas kalastusvõistlus «Heade võtete jõgi» ning Karlova sadamas on terve laupäeva võimalik minna Emajõe paadimeestega jõele sõitma. Sadamas vesteldakse ja vaadatakse pilte 20. sajandi Emajõe laevastikust ning politsei- ja piirivalveamet teeb jõel demonstratsioonesinemisi.

Laupäeval korraldatakse paadiomanikele ka jõepokker, toimuvad täpsussõidud ja rammumeeste võistlused. Samuti sõidab luulelaev Contraga ning lodi Jõmmu viib huvilisi täheretkele.

Festival kulmineerub laupäeva õhtul kell kuus jõeparaadiga, kus erinevad alused sõidavad mööda Emajõge läbi kesklinna.

Emajõe paadiparaad on olnud alati Emajõe festivali lahutamatu osa. Näiteks eelmisel aastal osales paraadil üle 150 eelnevalt registreerunud veesõiduki. Sel aastal on korraldajate teatel jõeparaadi kavas ka mõned muudatused.

«Sel aastal on jõeparaadil kaks kohta, kus osalejaid vastu võetakse ja tervitatakse. Üks on Karlova sadamas ja teine kesklinnas Atlantise juures, kus saabujaid tervitab puhkpilliorkester,» rääkis Karlova sadama arendusjuht Helen Jors, kes on koos Ants Johansoni ja Henry Timuskiga festivali üks korraldajates.

Samuti püütakse Jorsi sõnul igal aastal hoida paraadil rohkem korda. «Kui varem on Atlantise ette jõudnud paadid ise otsustanud tagasipööramise koha ja see on tekitanud palju segadust, siis nüüd on selleks kindel poi paigaldatud,» lisas Jors. Festivali lõpetavad Karlova sadamas Gerli Padar & The Moon.

«Emajõe Festival on sündmus, mis tuletab tartlastele ning linna külalistele meelde, kuivõrd tähtis osa on jõel olnud Tartu kirjus ajaloos ning milliseid ägedaid vaba aja veetmise võimalusi pakub ta praegu,» lausus Jors ning kutsus kõiki tartlasi festivalist osa võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles