Vetelpäästja päästis Verevi järvelt naised, kes hakkasid vesirattaga vee alla vajuma

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verevi järvel vesirattaga lõbusõitu teinud naised sattusid hätta.
Verevi järvel vesirattaga lõbusõitu teinud naised sattusid hätta. Foto: Anni Õnneleid

G4Si vetelpäästja märkas pühapäeval Elvas Verevi rannas, kuidas 25 meetri kaugusel kaldast hakkas vesiratas veega täituma.

Kella ühe paiku päeval laenasid kaks keskealist naist vesiratta, panid päästevestid selga ja läksid järvele sõitma. "Kui nad olid sellega natukene aega ringi sõitnud, märkasin, et sõidukisse hakkab vett sisse jooksma. Selle peale läksin kohe rannavalve paati ja sõitsin nende juurde, et uurida, milles probleem on," rääkis juhtunust G4Si vetelpäästja Fred Loos.

Et vesirattasse tuli pedaale vändates vett, ei saanud naised enam iseseisvalt sellega kaldale sõita. Vesi oli selles kohas paar-kolm meetrit sügav. 

Vetelpäästja püüdis esmalt vesiratta rannavalve mootorpaadi sleppi võtta, kuid vee raskuse all hakkas vesiratas ümber vajuma ja naised kukkusid vette. 

„Üks naine oskas ujuda, teine mitte," rääkis vetelpäästja. „Tõmbasin naise, kes ujuda ei osanud, kohe paati, teine naine soovis omal jõul kaldale ujuda."

Rannavalvur nimetas juhtunut õnnelikuks õnnetuseks, kuna kaldast kaugemal võinuks veesõiduk uppuda. Vesirattal olnud naistel olid seljas päästevestid ja seetõttu lõppes juhtum neile vaid ehmatusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles