Eesti Rahva Muuseum tutvustab kartulit

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sätivad eksponaate maja juhataja Kristjan Raba ja näituse kujundaja kunstnik Jane Liiv.
Pildil sätivad eksponaate maja juhataja Kristjan Raba ja näituse kujundaja kunstnik Jane Liiv. Foto: Sille Annuk

Täna on väikestviisi eriline päev: üheksa riigi, sealhulgas ka Eesti muuseumides avatakse näitused, mis on peaaegu  ühesugused. Taanis, Soomes, Šotimaal, Tšehhis, Ungaris, Sloveenias, Portugalis ja algatajamaal Rootsis. Teemaks see, mis on meile kõigile ühine - toit.


Kuigi kaks kolmandikku on kõigil riikidel ühine, jäi üks kolmandik igal riigil enda teha. Tuli valida üks toiduaine, mis sellele riigile ülimalt omane. Nii saab Portugalis täpsemalt teada oliiviõli, Rootsis piima ning Eestis loomulikult kartuli kohta.

Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas käis eile õhtul veel tihe sagimine, et näitus «Euroopa maitsed» õigeks ajaks üles saada. Pildil sätivad eksponaate maja juhataja Kristjan Raba ja näituse kujundaja kunstnik Jane Liiv.

Näitus pole ainult kaugelt vaatamiseks, üks kuraatoritest Reet Piiri rääkis, et sellega käib kaasas ka haridusprogramm, mille jooksul lapsed peavad näiteks teistest osalevatest riikidest saadetud pakenditelt otsima E-aineid või uurima nende taaskasutusvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles