Fotod: supilinlasest kunstniku maja muutub aina maalilisemaks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonuaia tänaval jalutajad saavad vaadata üht tavatu välimusega maja.
Kroonuaia tänaval jalutajad saavad vaadata üht tavatu välimusega maja. Foto: Raimu Hanson

Supilinna servas asuva Kroonuaia ja Oa ristmiku ühe vana maja elanik Kadri Kosk on maalinud kuuri seinale akrüülvärvidega pildi, mis täiendab sealseid seniseid maalinguid. Et kuuri seinad said kunsti täis, võttis ta maalimiseks kasutusele ka elumaja.

Juuli alguseks olid valminud suured maalingud kuuri neljal seinal. Tänavalt hakkas silma kõigepealt suurim pilt – jalgratta seljas tagurpidi istuv kena kübaraga proua, kusjuures jalgratas seisab värviliste munakivide peal.

Hiljuti on Kadri Kosk maalinud pildi ka kuuri otsaseinale. Seni maalinguteta olnud elumaja sai samuti kunstilist lisa – nii seinale kahe akna vahel kui ka uksele, mille pilt valmis alles eile. Autor ütles, et kuuri seinte maalinguid ühendab muinasjutuline lugu, mille ta on kirja pannud luuletusena ja esitanud Jaan Malini korraldatud luulelugemisvõistlusel KarSlämm.

Raatuse kooli kunstiõpetuse ja inglise keele õpetaja Kadri Kosk astus kuuri vana puitseina juurde akrüülvärvide ja pintslitega esimest korda mais. Eile ütles ta, et kavatseb elumajale pilte juurde maalida. «Kui ilm lubab ja värvid otsa ei saa,» lisas ta.

Sama maja Oa tänava poolsel seinal on juba mitu aastat raamides maalide väljapanek. Teiste hulgas on seal näitleja Leonhard Merzini töid. Need on kaetud tugeva lakiga ja looduse toimele kenasti vastu pannud. Kadri Kosk loodab sedasama oma akrüülvärvidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles