Epiim alustab ka Tartumaal laste heategevusprojektide elluviimist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa on kampaania «Epiim Eesti laste heaks» patroon ja žürii liige.
Hanna-Liina Võsa on kampaania «Epiim Eesti laste heaks» patroon ja žürii liige. Foto: Jaanus Lensment

Augustis hakkab kohalikele piimafarmeritele kuuluv Epiim kogu Eestis ellu viima kümnete tuhandete eurode eest erinevaid lastega seotud heategevusprojekte. Tartumaal saavad toetust neist kaks ja mõlemad peavad valmima aasta lõpuks.

«Sel aastal laekus meile rekordiline arv erinevaid sooviavaldusi, mida Eesti laste heaks ära teha,» märkis Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas.

12 tänavu teostatavat projekti valis žürii välja enam kui saja avalduse seast. Sel aastal annetab Epiim valitud projektide elluviimiseks enam kui 20 000 eurot.

Tartumaal toetatakse uue liiklusväljaku rajamist lasteaiale Helika ning lükatakse käima mahukas fotoprojekt, milles pildistatakse üles suurima arvuga lasterikkad pered kogu Lõuna-Eestis. Kokku annetab Epiim Tartumaa laste heaks ligi 4000 eurot.

Kampaania patrooni ja žürii liikme Hanna-Liina Võsa sõnul saavad lapsed kogu Eestis tänu Epiima heategevuskampaaniale hulga uusi ja põnevaid kingitusi. «Näiteks pannakse püsti uus ja väga vajalik liikluslinnak, soetatakse bändiruumi tehnikat ja teisi muusikainstrumente ning isegi pisikesi rahvarõivakomplekte, et õpetada lastele eesti rahvakultuuri- ja tantse,» loetles Võsa.

«Epiim Eesti laste heaks» on teist aastat toimuv heategevuskampaania, mille raames annetas Epiim igalt maikuus müüdud juustupakilt kümme senti laste jaoks loodud fondi.

Kampaania žüriisse kuuluvad laulja Hanna-Liina Võsa, Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas ja MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu. Mullu pälvis Epiim heategevuskampaania ellukutsumise eest kultuuriministeeriumi aastapreemia ja tiitli aasta kultuurisõber 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles