Galerii: natuke õudne, aga muidu väga lahe päev

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi poolsada Tartu ja Tartumaa paljulapseliste perede last olid tänaseks kutsutud Elva lähedale Laguja külla, et kihutada metsas off-road masinatega, tutvuda päästjate ja kiirabiarstide tööga ning uudistada kaitseliitlaste lahingvarustust.

Tartu off-road klubi ja Tartu lastekaitse ühingu poolt korraldatav heategevuslik üritus «Lapsed metsa!» toimus tänavu neljandat korda ning nagu varasematel aastatel, tervitas lapsi ka seekord päris korralik leitsak. Ürituse üks eestvedajatest Siret Kriisa kinnitas aga, et kuna lastel on nii palju põnevat tegevust, siis ilma üle küll keegi ei kurda ning kõik lapsed on ürtusega väga rahule jäänud.

«Pigem on nii, et kui õhtul tuleb ära sõita, tahaks mõni laps veel edasi jääda,» ütles Kriisa. Natuke mossis nägusid on näha vaid siis, kui lastele öeldakse, et ise nad ATVsid juhtida ei saa, kuid korraldajad ei taha riskida sellega, et kellegagi midagi juhtub.

Üritus sai Siret Kriisa sõnul alguse sellest, et kuna nad oma klubiga niikuinii sõidavad, siis mõeldi, et ühel suvepäeval võiks selle kuidagi ka heategevusega siduda. 2013. aastal korraldatigi esimene suurem üritus kahekümnele Elva lastekodu lapsele, seejärel on koostöös Tartu lastekaitse ühinguga keskendutud majanduslikus raskustes ja paljulapseliste perede lastele.

«Kui peres on üks-kaks last, siis nendega saab lihtsamalt asju ette võtta või kusagile minna, kuid kui peres on juba näiteks viis last, siis on märksa keerulisem ning peab kõvasti mõtlema ja kalkuleerima,» märkis Kriisa.

Rahulolevad lapsed

«Alguses oli natuke õudne, aga lõpuks hakkasin harjuma,» tunnistas 9-aastane Rõngu tüdruk Teele-Anete Laane, kui oli teinud ATV tagaistmel esimese julgena ringi mööda Laguja kandi kuppelmaastikku.

Teele-Anete oli üritusel esimest korda ning tegemist oli üldse tema elu esimese ATV-sõiduga. Üritus meeldis talle väga, näiteks sai ta ise tuletõrjevoolikuga vett pritsida ning ka Põlva kaitseliitlaste relvad avaldasid piigale muljet. Päeva edenedes lubas ta kindlasti teha mõne tiiru ka off-road autos.

Üleni mudasest Suzukist välja astunud Tartu poiss Olaf-Olev Alakivi säras aga nagu pühademuna.

«Väga lahe, senise kolme aasta kõige lahedam!» kiitis ta mülkasõitu, kuid kahetses samas, et polnud fotokat kaasa võtnud, muidu oleks saanud teha väga vingeid pilte.

Lisaks off-road masinale oli Olaf-Olevil rohkelt uudistamist Nõo vabatahtlike päästjate tuletõrjeauto juures. Nii sai poiss teada, et masina paak mahutab korraga 2000 liitrit vett ning ka talle meeldis, et sai ise voolikut hoida ja vett pritsida. Peagi 11-aastaseks saav Olaf-Olev käib iluuisutamistrennis ja on suur jalgpallifänn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles