Muinasjutu abil matemaatika selgeks (1)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikuks õppinud lastekirjanik Heiki Vilep täitis raamatu «Jõks Matemaatikamaal» koostamisega oma ammuse unistuse teha keeruline arvudemaailm lastele lihtsaks ja naljakaks.
Matemaatikuks õppinud lastekirjanik Heiki Vilep täitis raamatu «Jõks Matemaatikamaal» koostamisega oma ammuse unistuse teha keeruline arvudemaailm lastele lihtsaks ja naljakaks. Foto: Sille Annuk

Lastekirjanik Heiki Vilepi sulest on viieteistkümne aasta jooksul il­­munud üle viiekümne luulekogu ja juturaamatu. Ilmselt paljud Vilepi teoste austajad ei teagi, et kirjanik on  hariduselt ma­­­te­­maatik. Ta on pikki aastaid pidanud koolis matemaatikaõpetaja ametit ja andnud ka eratunde.

Seetõttu teab Vilep väga hästi, millised raskused lastel matemaatika kallal pusides tekivad. Ta on juba ammu mõlgutanud mõtet kirjutada üks matemaatikateemaline lasteraamat, mis oleks ühtlasi õpetlik ning tekitaks neis huvi numbrite- ja arvudemaailma vastu. Idee sai teoks sel esmaspäeval, mil kirjanik sai trükikojast esimesed raamatute «Jõks Matemaatikamaal» pakid.

ParaKrahvi lahutus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles