Võrtsjärvel tuleb võiduõngitsemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv.
Võrtsjärv. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kõik kalapüügihuvilised on laupäeval, 29. jaanuaril oodatud Vehendi külas asuva limnoloogiakeskuse juurde Võrtsjärve jääle kalapüügivõistlusele «Võrts­­järve karikas».


Lõuna-Eesti kalastajate klubi korraldataval kalapüügivõistlusel õngitsetakse võidu kahes individuaalklassis: noorte ehk kuni 16-aastaste ja täiskasvanute ehk üle 16-aastaste arvestuses. Täiskasvanud üksikvõistlejad võivad koonduda ka kuni neljaliikmelisteks võistkondadeks, kes saavad omavahel mõõtu võtta.

Võistluspüük käib selleks ette nähtud akvatooriumis. Püügivahendiks on kirptirguga varustatud taliõng, mida võib söödastada tavapäraste talikalastamisel kasutatavate naturaalsete söötadega.

Võitjad selgitatakse välja saakide kaalumisega, suurema saagi väljatõmbajad lähevad koju karika, medali ning meenetega. Lisaks loositakse kõigi osalejate vahel välja rohkelt auhindu.

MTÜ Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi juhatuse esimees Lea Saar palub arusaamatuste vältimiseks osalejatel enne võistlust tutvuda täieliku võistlusjuhendiga kodulehel www.kalastusinfo.ee.

Kolmandat aastat korraldatava Võrtsjärve kalapüügivõistluse eesmärk on populariseerida kalastamist kui virgestavat tegevust värskes õhus ja soodustada kalastajate omavahelist suhtlemist.

Tänu heale koostööle Eesti Maaülikooli limnoloogiakeskusega on võistlus ka hariv: pärast õngitsemist võib tutvuda järvemuuseumi väljapanekuga ja samas peab järveteadlane Ain Järvalt loengu Eesti angerjakasvatusest.

Võistlusel osalevad kalastajad saavad teha pisikese heateo Elistvere loomapargi heaks, kui annetavad saagi loomapargi asukatele. (TPM)

Võrtsjärve karikas
• Laupäeval, 29. jaanuaril.
• Registreerumine kl 9.30–10.30 limnoloogiakeskuse parklas.
• Kl 10.30 võistluse avamine.
• Kl 11–14 püügiaeg.
• Kl 14–16 kaalumine, autasustamine, supi söömine, järveteadlase loeng.
• Lahti on järvemuuseumi kohvik.
• Info Lea Saarelt lekk@kalastusinfo.ee või tel 521 8589.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles