Tartu korvpalli lipulaev on muutuste tuules

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Ülikool

Algaval korvpallihooajal kannab Tartu esindusmeeskond nime Tartu Ülikool ning värskenduse saavad meeskonna visuaal ja taustajõud. Meeskonna peatreenerina jätkab Gert Kullamäe ja käib ka meeskonna aktiivne komplekteerimine.

Mulluse hooajaga lõppes Tartus Rocki ajastu ning algaval, 2016/2017. hooajal mängib Tartu esindusmeeskond Tartu Ülikooli nime all korvpalli meistriliigas, Balti liigas ja Eesti karikavõistlustel.

Ingliskeelse nime University of Tartu all mängitakse FIBA Meistrite Liiga kvalifikatsiooniturniiril ja selle tulemustest johtuvalt kas sealsel põhiturniiril või FIBA Europe Cupi sarjas.

Nimi Tartu Ülikool ei ole ajaloos midagi uut, küll aga saab värskenduse esindusmeeskonna ja kogu korvpallisüsteemi visuaalne külg. Koostöös Idea agentuuriga loodi uus visuaal, mis seob mustvalge ajaloo ja loob võimaluse tulevikus ka lisanimisponsor komplekti liita.

Nii esindusmeeskonna kui järelkasvumeeskondade logo keskmes on Tartu ja mustvalgele põhikombinatsioonile annab aktsendi kuldkollane värv.

Muutusi on ka klubi korvpallialases juhtimises. Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni kohalt lahkub 1. augustil Andres Ottender ja tema esialgne kohusetäitja on meeskonna ja klubi tegemistega hästi kursis olev turundusspetsialist Ivo Hunt.

Esindusmeeskonna suuremad toetajad on hooajaeelse seisuga Tartu linn, Triobet ja Saku õlletehas.

Tartu ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul ei ole nimisponsori leidmine hetkel kõige tähtsam. «Algaval hooajal mängime Tartu Ülikooli nime all ja loodetavasti suudame nimisponsori osa eelarves katta mitme uue sponsori kaasamisega. Üksikuna võttes on panused nimisponsori omast küll väiksemad, aga senise ühe suure nime kadumine annab võimaluse mitmetel teistel paremini välja paista,» sõnas Liinat.

Meeskonna peatreenerina jätkab Gert Kullamäe ja abitreenerina Toomas Kandimaa. Mängijatest on kehtiva lepinguga Janar Talts ja Tanel Sokk. Mõlemad mehed käisid suve alguses edukal põlveoperatsioonil ja valmistuvad algavaks hooajaks eriprogrammi alusel.

Aktiivne töö käib ka ülejäänud meeskonna komplekteerimisel ning uudiseid vahendatakse jooksvalt. Teada on, et eelmise hooaja meeskonnast ei jätka Tartus leegionärid, Reinar Hallik sõlmis lepingu Pärnu Sadamaga ning Tanel Kurbas siirdub Rootsi meistri Södertälje Kingsi ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles