Fotod: raskeveokid on sel nädalal politsei teravdatud tähelepanu all

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Eesti veokijuhid kurdavad, et politsei kontrollib sel nädalal tavapärasest aktiivsemalt nende masinaid.

Piirkonnas likvideeritakse parajasti tormimurdusid, kuid ühe anonüümsust palunud veokijuhi sõnul mõjutab hoogne kontroll puiduvedu päris korralikult. «Ei tea, kas tuli kõrgemalt poolt käsk või mis, aga tervet Lõuna-Eestit puistavad,» kurtis mees.

Tema sõnul kontrollitakse nii veokite massi kui ka tehnilist seisukorda ning probleemide ilmnemisel võib minna veokijuhtidel lausa tunde.

Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk selgitas, et käimasoleval nädalal on raskeveokid kogu Euroopa politsei teravdatud tähelepanu, nii ka Eestis.

«See tähendab, et suuremate jōududega kontrollitakse raskeveokeid ka teistes regioonides peale Lōuna-Eesti. Operatsiooni tulemusi saame vahendada uuel nädalal, kui töö tehtud,» ütles Virk.

Ta lisas, et pōhjendamatu on kurta, et politsei raskeveokeid kontrollib, samamoodi võiks kurta sõidukijuhid selle üle, et politsei näiteks nende kainust kontrollib.

«Selliseid kontrolle tehakse ikkagi eesmärgiga tagada kõigi inimeste liiklusohutust. Seda enam, et raskeveokid on suurema ohu allikaks. Töö- ja puhkeajast, koormale kehtestatud piirangutest ja teistest nõuetest kinnipidamine on see, millega iga elukutseline juht arvestama peaks, mitte selle üle kurtma,» võttis Virk teema kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles