Laager keset linna õpetab restaureerimistöid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinnas Aleksandri tänaval toimub 1. kuni 14. augustini restaureerimislaager, kus saab õppida palkhoone restaureerimist.

Iga osaleja saab valida ühe põhiteema, millele ta laagri kahe nädala jooksul keskendub. Vundamendi taastamise töid juhendab Andrus Zirkel. Akende ja aknaluukide restaureerimist saab õppida Kersti Siimu käe all ning palkseina taastamist juhendavad Jüri Reemann ja Vahur Saarnits.

Laagri projektijuht Kersti Siim ütles, et laager seatakse sisse Aleksandri 41, mille taastamine on juba üpris keerukas selle kehva seisukorra tõttu. «Ehk ikka saame laagri tulemusel maja ühe nurga sügiseks korda teha,» avaldas ta lootust.

Siimu sõnul saab iga laagris osaleja oskused ja pädevuse eelkõige enda valitud rühmas, kuid põhitõed õpitakse selgeks ka teiste tööde kohta. Laagrisse on tulemas kuni paarkümmend restaureerimishuvilist üle Eesti.

Lisaks praktilisele restaureerimistööle- ja õppele objektil on kavas loengud ja ühiskülastused, millest kolm on avatud ka huvilistele väljaspool laagriseltskonda:

8. augustil kell 17 õppekäik «Supilinna sepis», Alar Tamm.

9. augustil kell 17 «Tartu puitarhitektuur», Mart Siilivask.

10. augustil kell 17 loeng «Karlova interjöörid», Kristiina Ribelus.

Laagri lõpetab avatud uste päev Aleksandri 41 laagriplatsil. Sinna oodatakse külla kõiki huvilisi, kes soovivad end viia kurssi laagris tehtuga ning Tartu SRIKi tegemistega. Uksed on avatud 14. augustil alates kella üheteistkümnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles