Tammelinn saab uue prügivedaja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu. Pilt on illustratiivne.
Prügivedu. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Kuigi veebruarist hakkab Tartu linna teises veopiirkonnas prügi vedama Veolia, jääb sealsetel klientidel alles võimalus kasutada ka edaspidi tasuta Ragn-Sellsi kollase ja rohelise pakendikoti teenust. 


Prügivedaja vahetumisega muutub alates 1. veebruarist Maarjamõisa, Tammelinna, Variku ja Ropka piirkonnas väikeste konteinerite tühjendamine tunduvalt odavamaks ning suurte konteinerite tühjendamine kallimaks.

Veolia Keskkonnateenuste Lõuna regiooni juhataja Kalle Voogla sõnul on teiseks suuremaks muudatuseks veopäevad. Mis päevadel vedu käima hakkab, teatati klientidele juba vanal aastal, kui kõigile saadeti eeltäidetud leping.

Lepinguid oodatakse tagasi

Voogla sõnul peavad kliendid lepingus täpsustama, kas neil on juba prügikonteiner või soovitakse hakata seda rentima. «Kuna Ragn-Sellsile konteineri tagastamisel tuleb maksta puhastustasu ja tagastuse transporditasu, on inimestel ilmselt mõistlikum need kaks summat kokku lüüa ja konteiner välja osta,» pakkus Voog­­la.

Uue veopiirkonnaga saab Veolia Keskkonnateenused juurde 4100 veoobjekti. Kui palju neist konteineritest on renditud ja palju välja ostetud, ei saa praegu veel öelda. Eilseks oli rendikonteinereid märgitud lepingutesse 839, kuid see arv võib suureneda.

«Tegu on peamiselt eramajade piirkonnaga ja seetõttu võib eeldada, et paljud on juba konteineri omanikud,» ütles Voogla.

Kõik lepingud peaksid olema kontrollitud ja prügifirmale tagasi saadetud hiljemalt 1. veebruariks. Lepingu saatmata jätmine ei vabasta Voogla sõnul kliente prügimakse kohustusest.

«Linnal on ju varasemast ülevaade, kust on prügi veetud ja millised on mahud. Kui keegi oma lepingut tagasi ei saada, siis tegelikult see teda maksmisest ei vabasta ja ta liidetakse sundkorras ikkagi,» selgitas Voogla. Lepingu võib tagastada postiga või tuua prügifirma kontorisse Tähe 108.  

Pakendikotiteenus jääb

Ehkki Ragn-Sells lõpetab teises veopiirkonnas prügiveo, pakub ta seal edaspidigi kollase ja rohelise pakendikoti teenust. Ragn-Sellsi Lõuna piirkonna müügikonsultandi Siret Kapaki sõnul jääb see teenus alles ning info selle kohta saadeti koos prügiveolepingu lõpetamise teatega kõigile klientidele.

«Korraldatud jäätmeveo alla käib ainult vanapaberi ja olmeprügi vedu ning need lähevad üle uuele vedajale. Kõik teised teenused, nii tuhakonteinerite tühjendamine kui ka kollase ja rohelise pakendikoti vedu, jäävad vabale turule ja meie endised kliendid saavad seda teenust edasi kasutada,» selgitas Kapak ning lisas, et kui inimesel on kehtiv leping, siis jätkub kõik automaatselt. «Kuhugi teatada pole vaja.»

Prügivedu
Alates 1. veebruarist on Tartu jagatud neljaks jäätmeveo piirkonnaks.
• 1. piirkond (Ragn-Sells AS) – Tähtvere, Veeriku, Supilinna, Vaksali, Kesklinna ja Karlova linnaosa.
• 2. piirkond (AS Veolia Keskkonnateenused) – Maarjamõisa, Tammelinna, Ränilinna, Variku, Ropka ja Ropka tööstuse linnaosa.
• 3. piirkond (Ragn-Sells AS) – Annelinna linnaosa II osa ja Ihaste linnaosa.
• 4. piirkond (AS Veolia Keskkonnateenused) – Raadi-Kruusamäe, Ülejõe, Jaamamõisa linnaosa ja Annelinna
I osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles