Tartu DO oli Eesti judomeistrivõistluste parim

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DO võistkond Eesti meistrivõiistlustel.
DO võistkond Eesti meistrivõiistlustel. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Viimsi kooli spordihalli kogunenud rohkearvuline publik ei pidanud pettuma judokate etteastetes. Pinget jagus kõikidesse kehakaaludesse ja igas neist oli aktsioonis ka  Tartu DO judoka.

Oodati muidugi raskekaalu finaali ja nagu võis eeldada, jõudsid sinna selle aasta alguses Tallinna Aitado-st Tartu DO-sse siirdunud  Martin Padar ja Juhan Mettis.

Kahe klubikaaslase finaal oli võitluslik ja nauditav. Vigastuse järel heasse vormi tõusnud Martin alistas efektse ippon-heitega oma noorema kolleegi.

Neid ootab kohe ees maailmakarika etapp Tbilisis ja riburadapidi olümpiakvalifikatsioone ning aprillis ka EM.

DO teine olümpiakandidaat Künter Rothberg revanšeeris oma eelmise aasta kaotuse Martin Järveojale kehakaalus -73 kg. Seda kaalu valitses DO täielikult. Pronksile tulid nooruke Andre Seppa ja Evert Rööpson.

-60 kg tõid DO-le kaksikvõidu Elnur Aliev ja Henri Ariva. Siin sai Henri tunda ka hiljem diskvalifitseeritud Mark Tširkini hammustust reide.

-66 kg kuld läks küll  Tallinnasse Vadim Fominile, kuid järgmised olid veel noorteklassi kuuluvad Ants Hindrek Tiido ja Tevol Tamm ning Egert Ehari.

-81 kg jõudis finaali Rivo Jurs, kuid pidi seal alla vanduma tallinlasele Aleksander Marmeljukile.

-90 kg jäi meie lootus Indrek Hopfeldt pronksmedalile.

-100 kg ei andnud kellegi sõnaõigust maailmas juuniorite klassis tegusid teinud Grigori Minaśkin. Do saagiks jäid Dmitri Lepa ja Miko Silde pronksid.

Naised tõid kaks kulda.-57 kg võitis Julia Bezko, kel samuti mõtted Londoni olümpiale sihitud ja -78 kg Johanna Tikka.

Need tulemused tõid DO-le ka võitjakarika nii meeste kui naiste arvestuses.

Teisel päeval võistelnud meie A-klassi noored enam nii edukad polnud.

Kullalootustega võistlustele läinud Mattias Kuusik kaotas eduseisust kehakaalu -73 kg finaalis tallinlasele Martin Vistile. Ilmselt oli hiljutine haigus oma jälje jätnud.

Hõbeda sai ka meie tulevane raskekaalulootus Mairis Holter ,kellel jäi esikohast puudu 1 sekund.

Tüdrukute -52 kg pälvis hõbeda usinalt harjutav Anastasia Tsvetkova.

Pronksid said Kaimar Mekk -60 kg ja Oliver Vanem -73 kg

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles