Annelinna haisva tiigi probleemile lahendust ei paista (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel reedel kirjutasime hingematvast lehast, mida pidid taluma inimesed, kes möödusid jõe poolt vanast turuhoonest. Selle haisu valguses võttis Tartu Postimehega ühendust üks Annelinna kodanik, kelle väitel peavad oma ninasõõrmeis midagi sarnast tundma ka selle linnaosa asukad.

Probleem on nimelt vanas Saaretiigi pargi tiigis, mis on madal ja mudane ning kipub kuumade ilmadega mülkaks muutuma. Vastavad protsessid vallandavad aga rammusad aroomid, mis siis tiigi ümbruses hõljuvad.

Iseenesest ei ole mida erakordset, et Saare tiik suvel kokku kuivab, kuid tasub märkida, et eelmisel sügisel korrastas linn tiiki ümbritseva haljasala - asfalteeriti lagunenud kõnniteekatendid, vanade istumismüüride asemele ehitati uued pingid ja lastele paigaldati kaks sportlikku mänguvahendit.

Tiigi äärde ehitati kaldakindlustus ning autode kõnniteedel ja haljasalal parkimise tõkestamiseks paigaldati liikluspiirded. Haljasalale istutati üle 400 põõsa ja kümme puud. Tööde maksumuseks kujunes ligi 37 000 eurot ning nüüd ongi tekkinud olukord, kus tiigi ümbrus pole laita, kuid tiik ise jätab kordades paremat soovida.

Tartu linnavalitsuse haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf möönis, et probleem on olemas, kuid ta tõdes, et ei oska lubada, kas ja millal võiks linn Saare tiigi puhastamise ja süvendamise ette võtta ja kas see on üldse mõistlik.

«Tiigi süvendustööd on ülikallid, vajavad eraldi projekti. Ei saa võrrelda seda ümbruse korda tegemist ja süvendustöid, viimased on kordades mastaapsemad ja vajavad pikka planeerimist ja projekteerimist. Praegu ei ole meil Saare tiigiga küll mingeid plaane,» selgitas Inga Kiudorf olukorda.

Kui Saare tiigi tuleviku osas valitseb teadmatus, siis ühe tiigi süvendamine linnal parajasti käib. Nimelt tehakse korda Peetrituru tiik, mille saneerimise projekti rahastab Keskkonnainvesteeringute keskus.

Samuti korrastatakse haljastus tiigi nõlvadel ja rajatakse kivikindlustus. Korrastustööde eest tasutakse linna eelarvest ja need lähevad maksma 23 617 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles