Uued pisiasjad rikastavad ülikooli kunstimuuseumi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kunstimuuseumi juhataja Jaanika Anderson näitab Tallinnast möödunud reedel saabunud vineerkastikesi, mille sees on 19. sajandist pärinevad gemmivalandid.
Tartu ülikooli kunstimuuseumi juhataja Jaanika Anderson näitab Tallinnast möödunud reedel saabunud vineerkastikesi, mille sees on 19. sajandist pärinevad gemmivalandid. Foto: Kristjan Teedema

Aasta eest Tartu ülikoolis an­­tiikkunsti kujutavast pisiplastikast doktoritöö kaitsnud ülikooli kunstimuuseumi juhatajale Jaanika Andersonile lõppes eelmine töönädal parimal võimalikul moel – Eesti kunstimuuseum andis reedel ülikoolile üle oma gemmi,- mündi- ja plaketivalandite kollektsiooni.

Ühte kohta kokku

Jaanika Anderson selgitas, et 2696 valandist koosneva kogu üleandmise initsiatiiv tuli Eesti kunstimuuseumilt, kuna seal seisis see passiivselt kastides ega olnud kompetentsuse puudusel teaduslikult läbi töötatud. Pealegi ongi praegu Euroopa muuseumides suundumus, et sellist tüüpi kogusid püütakse koondada ühte kohta kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles