Muusika heliseb tornis ja altari ees

, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jaani kirik.
Tartu Jaani kirik. Foto: Sille Annuk

Tartu Jaani kiriku torni on teisipäeval kell 21 oodatud need muusikasõbrad, kes soovivad kuulata autorilaule esitamas muusikut, kirjameest, viikingiajastu uurijat ja jutuvestjat inBoili. Ta on teine esineja Tornimuusika sarjas, mis algas eelmise nädala teisipäeval Jaak Johansoni ja Krista Citra Joonase kontserdiga.

Kuuendat hooaega alustanud Tornimuusika õhtud on kiriku orelirõdul. Et seal on publikule vaid 50 kohta, soovitab korraldaja Juhani Jaeger piletid broneerida e-kirja teel aadressil tornimuusika@tornimuusika.ee.

Äsja alanud hooajal on kavas veel viis kontserti. Kuulajate ees on Tõnis Tulp alias Kondaja 2. augustil, Kristjan Üksküla ja Priit Strandberg 16. augustil, Robert Jürjendal 23. augustil ja Silver Sepp 30. augustil. Kõik kontserdid algavad kell 21. Külastajail on võimalus heita hilisõhtune pilk kesklinnale kiriku vaateplatvormilt.

Jaani kirikus kõlab suvel muudki ilusat. Nii näiteks saab sarjas «Keskpäevamuusika veerandtund» kuulata 29. juulil kell 12.15 organist Anneli Klausi mängu.

Hugo Lepnurme muusikaühing toob 16.−20. augustini Tartusse Itaalia baroki rahvusvahelise suveakadeemia.

Selle raames toimub 19. augustil kell 19 Jaani kirikus kontsert «Alla romana», kus esineb ansambel Floridante koosseisus Saale Fischer (klavessiin), Kristo Käo (theorb) ja Meelis Orgse (barokkviiul).

Järgmisel päeval samal ajal on sealsamas suveakadeemia raames kuulajate ees kontserdiga «Bach & pojad & õpilased» Fabio Ciofini (Itaalia) ja Markku Mäkinen (Soome), kes mängivad kahte klavessiini ja orelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles