Unistus vahetusaastast viis Põltsamaa neiu Indoneesiasse õppima

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaalt pärit Mai-Liis Kelder (paremal) Bakti Mulya 400. koolis klassi lõpetamisel koos sõbrannade ja paralleelklassi kaaslaste Safira (vasakul) ja Dennaga.
Põltsamaalt pärit Mai-Liis Kelder (paremal) Bakti Mulya 400. koolis klassi lõpetamisel koos sõbrannade ja paralleelklassi kaaslaste Safira (vasakul) ja Dennaga. Foto: Erakogu

Põltsamaalt pärit Mai-Liis Kelder (17) teadis juba 5. klassis, et soovib minna vahetusaastaks välismaale õppima. Eelmisel kuul jõudiski neiu tagasi Jakartast – ta õppis aasta indoneesia­­keelses koolis, kus hommik algas lipuheiskamise, koraani lugemise ja palvetamisega.

Kelder rääkis, et soovis esialgu õppima minna Ameerika Ühendriikidesse. «Mitu aastat oligi USA-mõte, läksin lepingust rääkima ja mulle öeldi, et võiks midagi muud valida,» ütles ta.

Kuna USAs on YFU õpilasvahetuse riikidest kõige kulukam õppida, 10 000 eurot aasta, kaalus Kelder võimalust minna mõnda odavamasse riiki ja avastas Indoneesia. See tundus talle huvitav ja midagi täiesti teistsugust. Nii asuski neiu toetajate leidmiseks kirju saatma, sest vahetusaasta eest Indoneesias tuli tasuda ligi 7000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles