Võnnus vahetub vallavalitsus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Ojasaar.
Külli Ojasaar. Foto: TPM

Võnnu vallavolikogu enamus avaldas umbusaldust vallavalitsusele, mis nüüd eesotsas vallavanemaga astub tagasi.


Umbusaldamise põhjuseks on volikogu toonud asjaolu, et vallavalitsus ei taga igaühe seaduslikke õigusi ja vabadusi, selgitas peagi ametist lahkuv Võnnu vallavanem Külli Ojasaar (pildil).

«Ausalt öeldes ei saa ma sellest põhjusest päris õigesti aru, aga olgu peale,» ütles ta. «Volikogu otsus on volikogu otsus.»

Üheksa umbusaldajat

Võnnu 11-liikmelisest volikogust avaldas vallavalitsusele umbusaldust üheksa inimest.

«Umbusalduse avaldamise puhul tuleb läbi mõelda kõik poolt- ja vastuargumendid,» märkis Võnnu vallavolikogu esimees Argo Teral. «Hääletusel selgus, et vastuargumente oli ikkagi rohkem kui pooltargumente.»
Volikogu esimees peab vallavalitsuse töö üheks oluliseks puuduseks vähest koostööd kogukonnaga. Ojasaart üllatab see väga, sest mullu nimetati Võnnu vallavalitsus kodanikuühiskonna edendamise eest Tartumaa hea teo nominendiks.

Terali sõnul nägi ta probleeme ka hariduselu korraldamisel.

«Nii väikses kogukonnas nagu Võnnu on koolil väga suur tähtsus nii sotsiaalselt kui ka majanduslikult,» selgitas ta. «Nägin, et selles küsimuses olid meil teistsugused arusaamad.»

Umbusaldamise algatasid volikogu liikmed Aivar Kaldjärv, Tiiu Meerits ja Tiina Puurmaa.

«Avaldasin vallavalitsusele umbusaldust ülimalt hoolimatu suhtumise pärast inimestesse,» põhjendas oma otsust aastaid Võnnu vallavanemana töötanud Aivar Kaldjärv. «Ma ei hakka enam kunagi Võnnu vallavanemaks. Minu ainus ambitsioon on, et vallavalitsus ja volikogu peab täitma Eesti Vabariigi seadusi.»

Rohkem ta selgitusi jagada ei soovinud, sest peab teemat Ojasaare sugulasena delikaatseks.

Kandidaati veel pole

Tartu Postimehele teadaolevalt võib umbusaldamise taga olla see, et vallavalitsus ei soostunud täitma volikogu soovi maksta kohaliku kooli õpetajatele läinud aasta lõpus preemiat.

Selle nn 13. palga raha tahtis vallavalitsus kulutada koolile vajalike erispetsialistide töö eest maksmiseks.

Võnnus praegu uut vallavanema kandidaati silmapiiril pole, vallavanema valimist arutab volikogu sel neljapäeval.

Suure tõenäosusega jätkab uues vallavalitsuses tööd ka mõni umbusaldatud vallavalitsuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles