Suudlevate Tudengite purskkaevu pillutakse prahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlevate Tudengite purskkaevu visatakse prahti.
Suudlevate Tudengite purskkaevu visatakse prahti. Foto: Margus Ansu

Tartu sümboli Suudlevate Tudengite purskkaevu hooldustöötajad räägivad, et vette visatakse lisaks müntidele ka plasttopse ja muud rämpsu.

Täna hommikul purskkaevu filtreid puhastanud firma ISS töötaja õngitses purskkaevust välja sinna piduliste poolt visatud plasttopse ja -pakendeid. Firma Lõuna regiooni juhataja Peeter Järve sõnul peab prahti sealt korjama vähemalt korra kuus, filtrid vajavad puhastamist, muidu kannatab vee kvaliteet.

Järv rääkis, et paar korda aastas lastakse purskkaev veest täiesti tühjaks, et see põhjalikult korda seada. 18 aastat vana purskkaevu hooldab ekspert, kes hoiab linnasümbolit veatus korras. Eelnevatel aastatel on veesüsteemidele kõige suuremat kahju teinud sinna tutipidude ajal valatud nõudepesuvedelik, et vesi vahtu ajada. Tänavused koolilõpetajad mullivahtu ei tekitanud.

Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna majandamisteenistuse vanemspetsialist Marje Kibal palus mitte visata purskkaevu prahti, nii säilib linnaikoon kaunina.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles