Treilerid tutvustavad raamatuid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeli Reinaus.
Reeli Reinaus. Foto: Erakogu

Mullu reklaamis kirjanik Margus Karu oma noorteromaani «Nullpunkt» treileriga, mis tavaliselt on mõeldud filmide tutvustamiseks. Mõte tundus originaalne ning nüüd korraldab linnaraamatukogu võistluse, kuhu igaüks võib esitada oma lemmikraamatule tehtud reklaamklipi.


Võistluse eest vastutava Triinu Univeri sõnul üritati noori võimalikult vähe piirata, et häid ideid mitte eos maha matta.

Video võib teha ükskõik millisest raamatust, kuid eriti oodatud on populaarsete noorteraamatute tutvustused. Nii püütakse meelitada lugema ka neid, kes praegu kirjandusest parema meelega eemale hoiavad. Nendeks raamatuteks on Kersti Treileri«Okultismiklubi», Margus Karu «Nullpunkt», Reeli Reinausi «Nõidkapteni needus» ja «Must vares» ning Stephenie Meyeri «Videvik».

Samuti pole nõudmisi seltskonna suuruse või video kvaliteedi kohta – kui pole paremat võimalust, võib filmida kas või mobiiltelefoniga.

Parim treiler valitakse välja nüüdisaegse tehnoloogia abil. Kõik videod tuleb üles panna  Youtube'i videokeskkonda ning hiljem jõuavad need Lutsu raamatukogu Facebooki fännilehele. Auhinna võidab see, kes saab kõige rohkem klikke «meeldib».

Univeri sõnul oleneb klippide saatus raamatutreilerite kvaliteedist, paremaid palasid loodab kasutada ka linnaraamatukogu oma kodulehel noortele raamatute tutvustamisel.

Tee raamatust treiler
• Võistlusel osalemiseks tuleb video üles riputada Youtube’i ning saata link aadressile triinu.univer@luts.ee.
• Klipp võib olla 30 sekundit kuni 5 minutit pikk.
• Linke oodatakse 28. veebruarini, hindamine Facebookis kestab 28. märtsini.
• Täpsem info linnaraamatuko-gu kodulehel www.luts.ee või telefonil 736 1390 (Triinu Univer).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles