Põhjamaade parimad avaveeujujad võistlesid Elvas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10 kilomeetri distantsil oli meestest parim eestlane Frank Johan Ojarand, kes sai viienda koha.
10 kilomeetri distantsil oli meestest parim eestlane Frank Johan Ojarand, kes sai viienda koha. Foto: Malle Elvet

Läinud nädalavahetusel peeti Elvas Põhjamaade- ja Eesti meistrivõistlusi avaveeujumises. Võistluste viimasel päeval selgitati Verevi järves välja parimad ujujad 10 kilomeetri distantsil.

Meeste arvestuses krooniti Põhjamaade meistriks rootslane Tim Arnesen, kes läbis 10 kilomeetrit ajaga 2:01.07,1. «Kaks taanlast läksid kolmandal kilomeetril pikalt eest ära ja ma arvasin, et sellega ongi võistlus tehtud,» vahendab 29-aastase Arneseni sõnu ujumisliidu kodulehekülg.

«Ajasin neid ikka väga pikalt taga ning umbes  kaheksandal kilomeetril sain aru, et olen neist möödunud ja juhin võistlust,» lisas ta.

10 kilomeetri distantsil sai Põhjamaade meistrivõistluste hõbemedali kaela Arneseni kaasmaalane Alexander Berggren (2:03.07,1) ning pronksile ujus taanlane Peter Mandrup Madsen (2:04.08,6).

Parima eestlasena sai Frank Johan Ojarand (2:12.36,9) viienda koha. Ühtlasi ka Eesti meistriks kroonitud Ojarand seadis enda sõnul stardi eel eesmärgiks lõpetada esimese eestlasena.

«Soovisin võita Eesti meistri tiitlit ja sellega ma ka hakkama sain,» lausus Ojarand. «Püsisin alguses liidritega samas grupis, kuid mingil hetkel jäin üksi. Oleksin tahtnud kellegagi koos ujuda, kuid sellele vaatamata jään oma tulemusega rahule,» ütles ta.

Naiste samal distantsil võidutses taanlanna Jackie Gade (2:13.36,9). Hõbedale ja pronksile tulid võitja kaasmaalased Emma Wael (2:13.56,4) ja Lærke Toft Ruby (2:17.37,7). Eesti parim oli Meribel Saar (2:22.45,7), kes sai kokkuvõttes neljanda koha.

«Kuna tegemist oli pika distantsiga, siis enne starti kartsin, kas ma ikka jõuan lõpuni,» ütles Saar. «Ujusin Rinel Piusiga koos ja see aitas kindlasti kaasa, sest ma ei jäänud üksi,» lisas ta. «Viimastel ringidel läks ta küll ees minema, aga distantsi vältel oli temast palju abi.»

Kõikide tulemustega vanuseklasside kaupa saab tutvuda SIIN

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles