Hernepõllul ei kehti igameheõigus

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannu põllumees Madis Ajaots on hernevarastega hädas juba aastaid. Korjatakse suurtesse kottidesse, tallates seejuures taimed maha ja puruks.
Rannu põllumees Madis Ajaots on hernevarastega hädas juba aastaid. Korjatakse suurtesse kottidesse, tallates seejuures taimed maha ja puruks. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel nädalal postitas Lääne-Virumaa neiu Hanna Hiire Facebooki oma ajajoonele hoiatuse herneraksus käijatele, et sageli on põllud pritsitud taimekaitsevahenditega ning seega söövad inimesed teadmatult kemikaale sisse.

Veel märkis neiu, et üldse pole omavoliline herneste korjamine ilus tegu ning need, kes herneraksus siiski käia otsustavad, riskivad mürgiste taimekaitsevahendite söömisega.

Üleskutse tuli paljudele üllatusena ning see kogus lühikese ajaga üle tuhande kaheksasaja jagamise. Imestati selle üle, miks on vaja herneid üldse pritsida ning kas tõesti on nii-öelda herneraksus käijaid sedavõrd palju, et nende tegevus põllumeestele kahju toob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles