Kaitseväe ühendatud õppeasutusi juhib uus ülem

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Mõts.
Enno Mõts. Foto: KVÜÕA

Alates tänasest on Kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) ülema ülesannetes kolonelleitnant Enno Mõts.

Mõts alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal. Ta on lõpetanud Riigikaitse akadeemia kaitseväe õppesuuna, Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning täiendanud end USA maaväe suurtükiväekoolis. 2011. aastal kaitses ta Tartu ülikoolis magistrikraadi sotsioloogias.

Aastatel 2005-2012 teenis kolonelleitnant Mõts KVÜÕAs, sealhulgas taktika õppetooli ülemana. Tema sulest on ilmunud «Eesti kaitseväe maaväe lahingutegevuse alused,» mis on KVÜÕAs maaväeohvitseridele taktika ja staabitöö õpetamisel oluline õppematerjal.

Lisaks on Mõts osalenud välisoperatsioonil Bosnia- ja Hertsegoviinas kontingendi vanemana. Alates 2012. aastast oli kolonelleitnant Kirde kaitseringkonna ning alates 2014. aastast Lõuna kaitseringkonna ülem. 2015. aastast on kolonelleitnant Mõts olnud kaitseväe peastaabi nõunik doktriinide alal.

KVÜÕA senine ülem, kes on olnud ametis 2013. aastast, kolonel Martin Herem suundub edasi kaitseväe peastaabi ülema ametikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles