R-Kiosk sulgeb Tartus järjest müügikohti

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsilla R-kiosk lõpetas tegevuse.
Kaarsilla R-kiosk lõpetas tegevuse. Foto: Sille Annuk / Postimees

Soome Sanoma meediagruppi kuuluv AS Rautakirja Estonia sulgeb Tartus järjest R-Kioski müügikohti. Sulgemiste põhjusi ei soovi firma avalikustada.

Eelmisel nädalal lõpetas R-Kiosk oma tegevuse Tartu ülikooli spordihoones. Sel nädalal sulges uksed müügikoht Kaarsilla juures. Samuti ütles R-Kiosk juba eelmise aasta lõpus üles oma üürilepingu Küüni tänava ruumides GMP Plaza all.

Kinnisvarabüroo Uus Maa äripindade maakleri Mart Namsingu sõnul jätkab R-Kiosk seal tegevust siiski seni, kuni pinnale on leitud uus huviline.

Tartu Postimehe järelepärimisele vastas AS Rautakirja Estonia tegevjuht Ivar Vendelini vaid lühidalt, et nad on tõesti sulgenud eri põhjustel mitu kioskit. Sulgemise põhjusi firma esindaja ei kommenteerinud.

Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse liikme Birgit Krillo sõnul lahkus R-Kiosk spordihoonest seetõttu, et äri polnud kasumlik.

«Eelmise aasta kevadel palusid nad üürihinda langetada, kuid see neid ei aidanud,» lausus Krillo ning lisas, et ruumides hakkab peagi tegutsema kiirsöögikoht JamJam.

«Läbirääkimised käivad, aga põhimõtteliselt oleme valiku teinud. Meil on olnud nendega mitu aastat hea koostöö ja otsustasime anda neile võimaluse,» ütles Krillo.

Kaubavalikut veel täpsustatakse, aga spordiklubi arvates võiks menüü olla võimalikult tervislik. Praegu tellitakse müügikohta mööblit ja kui kõik sujub, võib JamJam alustada spordihoones tegevust juba jaanuari lõpus.

Tartu linnaarhitekt Tiit Sild ütles, et R-Kiosk on esitanud taotluse müügikioski rajamiseks Poe tänava pargi nurka, kus kunagi kiosk oli.

«Me oleme üldiselt lahendust aktsepteerinud, aga seal on veel väikseid probleeme. Soovime, et see sobiks paremini kokku Küüni tänava uue kujundusega,» lausus Sild.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles