Galerii: Elistvere loomapargi elanikud maiustasid vaarikavihtade, rosinate ja lõhetordiga

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile korraldati Elistvere loomapargis kohvikute päev, kus maiustamist jagus nii külastajatele kui ka loomapargi asukaile.

Kuna kohvikute päeva traditsioon on üle Eesti järjest rohkem hoogu võtmas, otsustasid ka Elistvere loomapargi töötajad selle sündmuse korralda. Et sündmusest oleks rõõmu ka loomapargi alalistele elanikele, valmistati piduroad ka neile.

Metskitsed ja põdrad said maiustada taimse gurmeeroaga. Põhjapõdrad said osa samblikutordist ning põder Erik nautis enim vaarikavihtu.

Loomapargi vaieldamatult kõige populaarsemale elanikule, karu Karoliinale, serveeriti eelroaks rosinaid. Sellele järgnes mustikatega garneeritud lõhetort. Kusjuures Karoliina pani tordi söömisel rohkem rõhku mustikatele kui lõhele.

Elistvere loomapargi juhataja Elle Mäerand tunnistas, et Karoliina on paras maiasmokk ning tema lemmikud on rosinad. Ta selgitas, et kui karu aedikusse visata peotäis rosinaid, siis ta otsib viimsegi kui ühe üles. 

Piisonid olid sooja ilma tõttu varju alla pugenud ning pidusöögile tuli talitajal neid värskete puuokstega meelitada. Ka siis käis suurtel sõralistel söömine ja külastajate piidlemine vaheldumisi.

Kui loomadele pidusöögid kätte olid jagatud, said ka külastajad endi kehi kinnitada. Selle eest hoolitsesid Elistveres kaheksa omanäolist kohvikut.

Kuigi kohvikute päev lõppes Elistveres eile südaööl, jääb loomapark täna ja ka homme avatuks keskööni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles