Triatloni programmi tuleb hulk uuendusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumisdistantsi läbivad traitleedid Emajões.
Ujumisdistantsi läbivad traitleedid Emajões. Foto: Kalev Saar

Viies triatlon Tartus, väike juubel, sõnas eeloleval nädalavahetusel peetavate Tartu triatloniürituste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. Nii on ka ürituste kava tänavu tihedam ja mitmekesisem.

Rohkem võistlusi

Sporti täis nädalavahetus algab Kalevipoja avaveeujumisvõistlusega täna kell 19 lodjakoja juurest. «Rõõm tõdeda, et vett on jões palju ja ujujatel kiirema veevoolu tõttu lihtsam,» leidis Ain-Alar Juhanson. Vette lubatakse ka kalipsoga.

Tegemist on täiesti uue ujumisvõistlusega, ehkki selle rada ühtib varem peetud Emajõe karikavõistluse omaga. Viimast sel aastal aga ei korraldata, kuna Emajõe festivali peetakse samal ajal Otepää Ironmani triatloniga ja kõik korraldajad on siis Pühajärvel.

Samuti on täiesti uus võistlus viis kilomeetrit pikk südalinnajooks pühapäeval, 10. juulil.

Tavapäraselt peetakse laupäeval igamehetriatloni harrastajatele ja Tartu triatloni kogenud võistlejatele. Viimased peavad läbima 1,5 km ujudes, sõitma 40 km rattaga ja 10 km jooksma. Harrastajate distantsid on vastavalt 0,5 km, 20 km ja 5 km. Eelregistreerunud võistlejaid on põhidistantsil 242 ja harrastajate võistlusel 143.

Pühapäevast triatlonipäeva alustavad lapsed. Pärast neid pääsevad jõele kroolima juba profisportlased ja seda sprindidistantside Euroopa karikavõistluste raames.

Ujumisvõistluse ja teiste triatlonide ujumisdistantsidel aitab Emajõe vool sportlasi kiiremini allavoolu kanda, kuid Euroopa karikavõistluste arvestuses kaasa löövad profid peavad ujuma vastuvoolu. Juhansoni sõnul on need väga tugevad ujujad ning seda muret ei ole, et keegi Kaarsilla juures asuva poini ei jõuaks.

Eestlastest tasub pöialt hoida olümpiaks valmistuvale Kaidi Kiviojale, Valgas Balti meistrivõistluste etapi võitnud Paula-Brit Siimarile ja Katrin Zaitsevale. Meestest tahab end kõrges seltskonnas proovile panna hiljutine Euroopa juunioride karikaetapi võitja Henry Räppo. Samuti stardivad eestlastest Kevin Vabaorg, Johannes Sikk ja Hans Korman.

Rattaga Jõgeva poole

Suur muudatus on tänavu ka rattadistantsil. Nimelt on võistlejad seni peetud võistlustel pedaalinud Jõhvi maanteele, üle Inglimäe Aoverre ja tagasi linna. Sel korral sõidetakse välja hoopis Jõgeva maanteele.

«Kuna nüüd jääb Narva maantee ja Puiestee tänava ristmik vabaks, häirime vähem linnaliiklust,» põhjendas Juhanson. Rattaga sõidetakse vahetusalasse mööda Staadioni tänavat.

Võistlustega seotud liikluspiirangud

•    8.–11. juulini on autoliiklusele suletud Vabaduse puiestee Poe ja Uueturu tänava vahel.

•    Triatloni ja jooksuürituse tõttu on ajutisi liikluse sulgemisi

Vabaduse, Laia, Kloostri, Kroonuaia, Jakobi, Veski, Näituse, Baeri, Puiestee, Aruküla, Kuperjanovi ja Kastani tänaval.

•    Samuti on ajutiselt suletud Kroonuaia ja Vabadussild ning Jõgeva maantee kuni Vasulani.

•    Tartu maavanema korraldusega kehtivad 9. ja 10. juulil Emajõel ajutised laevaliikluspiirangud.

Allikas: Trismile

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles