Metsik loodus, kõva jõud: Alatskivil läks allavoolu ka talguliste ehitatud sild

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi teine jalakäijate sild läks täna vett vedama.
Alatskivi teine jalakäijate sild läks täna vett vedama. Foto: Andrus Salu

Täna kella kahe paiku päeval hammustas Alatskivil kerkinud järve vesi ära paar-kolm meetrit kallast ning õnnetuseks kukkus kokku mais kohaliku rahva ehitatud jalakäijate silla Kallaste poole jääv ots.

Takkapihta räntsatas vette kukkunud sillaosale peale suur tükk jalgtee asfalti, mis andis purustustöösse oma panuse.

Kohalike sõnul juhtus õnnetus tammi kohas, kust vesi läbi voolas.

Samas jäid kindlalt oma kohale püsima silla alla pandud liivakotid. Need tõid enam kui aasta tagasi sinna kohalikud inimesed, kes kartsid, et järv jookseb tühjaks. Sel kevadel täiendas Alatskivi rahvas sillaalust liivakottidega.

Alatskivi jalakäijate sild on habemega lugu. Nimelt lasi maanteeamet 2013. aastal ümber ehitada sealse maanteesilla, töö käigus tehti selle kõrvale jalgtee ja üle järve otsa viiv liimpuidust jalakäijate sild, millel pikkust 8,3 ja laiust pea 3,8 meetrit.

Maanteeametil kulus selle jalakäijate silla tegemiseks ligi 66 000 eurot, lisaks tasus maanteeamet jalgtee muldkeha ehituse ja ligi 10 000 eurot maksnud paisjärve uue regulaatori eest.

Alatskivi jalakäijate sild võeti ametlikult vastu 2013. aasta 22. novembril. Paar kuud hiljem,  8. veebruaril 2014 viis vesi silla aluse minema ja vastne sild kukkus kokku. Purunes ka paisjärve regulaator.

2014. aasta suvel valmis silla uus projekt, kuid ehitamiseks ei pole läinud tänaseni. Tänavu kevadel teatas maanteeamet, et võtab silla ehitanud OÜ Tavti vastu ette kohtutee, silla taastamise aega maanteeamet prognoosida ei osanud.

Selle peale sai kohalikel inimestel mõõt täis ja mai alguses «Teeme ära!» talgupäeval ehitasid paarkümmend talgulist 12 tunniga oma kulul uue ajutise silla.

Videot looduse purustavast jõust ja Alatskivi silla lagunemisest saad vaadata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles