Angaarid varisesid uute kortermajade ootel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Läinud nädalal kujunes liiklus Tartus Kivi tänaval tavapärasest tihedamaks. Mürisesid kopad ja vurasid veoautod. Maha lammutati kaks vana angaari ja ärihoone, mil­le asemele soovivad kruntide omanikud püstitada kortermaju.


Tööd käivad 8000-ruutmeetrisel alal aadressidel Kivi 55, Kivi 55a ja Kivi 57. Varem asusid neil kruntidel näiteks Abakhani riidekaupluse laod. Planeeringutaotlusega soovitakse sinna ehitada kuni kolmekorruselised kortermajad.

Maju ei saa aga kohe kruntidele püstitama hakata, kuna planeeritav ala jääb Tartu linna arheoloogilise miljööpiirkonna piiridesse. Enne kaevetöid tuleb teha nõutud arheoloogilised uuringud.

Kvartal korda

Tartu planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku sõnul oleks linn väga huvitatud, et lisaks neile kolmele krundile saaks uuendatud ka kogu ümbruskond.

«Pika ja Kivi tänava nurgal seisab roheline kortermaja, mis püsib koos vaid tänu pakettakendele,» tõi Ranniku näite.

Seetõttu soovibki linnavalitsus ühe planeeringuga luua võimalused kogu kvartali korrastamiseks. Nii tahab linn hõlmata planeeringualasse ka naaberkinnistud Kivi 53, Pikk 12, Pikk 12b ja Pikk 16.

Omanik vaikib

Hoonetest vabastatud Kivi tänava krundid kuuluvad firmadele Masterstone ja Kentex Varahaldus. Mõlema firma juhatusse kuuluv Tõnu Radik kinnitas, et ta on küll seotud ehitustegevusega Kivi tänaval, kuid ei soovinud praegu edasisi plaane täpsustada.

«Hea meelega ei soovi praegu seda teemat arutada,» märkis Radik, andes mõista, et soovib enne oodata ära detailplaneeringu menetlemise käigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles