Kopast kukkunud pinnasetükk vigastas raskelt töömeest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevav kopp. Pilt on illustratiivne.
Kaevav kopp. Pilt on illustratiivne. Foto: Oliver Matkur

Valgas kukkus kaevetöödel ekskavaatori kopast mehele kaela külmunud pinnasetükk, mis põhjustas kannatanule raske seljavigastuse.


Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni teatel juhtus õnnetus 17. jaanuaril kella 13 paiku. Ühe vee-, gaasi- ja kanalisatsioonitrasside ehitusega tegeleva ettevõtte töötajad paigaldasid Valga linnas kanalisatsioonitoru.

Töödel kasutati 850-liitrise mahutavusega koppa, mille külge oli varasemate kaevetöödega kogunenud pinnasejääke. Kuna neid jääke ei eemaldatud pärast tööde lõppemist, külmusid need kopa külge kinni. Plusskraadid sulatasid aga pinnase kopa sees lahti, tuvastas inspektsioon.

Õnnetuse ajal töötas kaevikus abitööline. Külmunud, umbes viiekümnekilone pinnasekamakas pääses lahti ning kukkus ülestõstetud kopast umbes 1,9 m sügavuses kaevandis töötanud mehele selga, põhjustades viimasele raske tervisekahjustusega seljavigastuse.

«Tegemist on kahtlemata tavapäratu tööõnnetusega. Muutlike ilmastikuolude saabudes võib töökohal ette tulla asjaolusid, millega ei ole osatud arvestada. Seega tuleb töökohtadel tähelepanu pöörata ka ettenägematutele ohufaktoritele ning püüda ohtlikke situatsioone vältida,» kommenteeris juhtunut tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni tööinspektor-uurija Kalmer Kärblane.

Inspektrioon jätkab õnnetuse asjaolude ja põhjuste uurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles