Hooletu omanik tekitas suure segaduse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi 65 vastas asuva tühjalt seisva maja katuselt langes täna kella 8 ajal kõnni- ja sõiduteele arvestatav kogus lund ja jääd. Kuna maja vahetus naabruses asub Karlova Gümnaasium, on kooli minevate ja sealt tulevate laste tervis otseselt ohus. Kella 11 paiku langes tänavale uus kogus lund ja jääd rebides katuselt kaasa ka elektriliinid ning sulges liikluse tänaval.
Kalevi 65 vastas asuva tühjalt seisva maja katuselt langes täna kella 8 ajal kõnni- ja sõiduteele arvestatav kogus lund ja jääd. Kuna maja vahetus naabruses asub Karlova Gümnaasium, on kooli minevate ja sealt tulevate laste tervis otseselt ohus. Kella 11 paiku langes tänavale uus kogus lund ja jääd rebides katuselt kaasa ka elektriliinid ning sulges liikluse tänaval. Foto: Margus Ansu

Hooletusse jäetud Kalevi 50 kõrvalmaja katuselt sadas koos suure jäise lumelahmakaga alla tänavale ka maja jäme elektrikaabel ja selle post. Voolu all kaabel tekitas ohtliku olukorra ja segaduse liikluses.


Kaabel ühes postiga räntsatas elava liiklusega Kalevi tänavale eile hommikul kella üheteistkümne paiku.

Autojuhtidel tuli ühesuunalisel tänaval kas ots ümber pöörata või tükk maad tagurpidi tagasi sõita. Sama pidi üsna kitsal tänaval tegema bussi nr 6 juht. Üks autojuht sai oma sõiduriista pidama napilt enne maas vedelevat kaablit.

Keskpäeval saabunud elektrikud tegid ohtlikule olukorrale kiiresti lõpu, liiklus hakkas taas sujuma.

Kalevi 50 ja selle kõrval asuva maja omanik ei soovinud Tartu Postimehele juhtunut kommenteerida ega oma nime öelda. Sündmuskohal olnud majaomaniku tuttav, kes samuti end ei tutvustanud, oli kohale tellinud elektrikud ja firma, kes pidi katustelt paksu lume maha lükkama.

Eile kella kahe paiku päeval saabus majade juurde traktor, mis lükkas katuselt tänavale sadanud lume naaberkrundile. Katused jäid puhastamata. Kõnnitee kohal ripub nüüd ohtlikult ka katkine katuseserv.

Kalevi tänaval juhtunust rääkides ütles Tartu linnavalitsuse menetlusteenistuse juhataja Marek Ranne, et kinnistu omaniku volitatud esindaja Lembit Siimeri tähelepanu juhiti katuseserval olevale ohtlikule lumele juba nädal tagasi, 13. jaanuaril.

Ranne sõnul on sama kinnistuomanikku varem juba kaks korda karistatud. Esimesel korral, 26. juulil 2008, oli juba aastaid müügis kinnistu kohustuslikul puhastusalal hein niitmata. Siis vormistas menetleja omanikule mõnesajakroonise hoiatustrahvi.

Läinud aasta 26. märtsil oli kinnistu juurde kuuluvalt kõnniteelt koristamata lahtine lumi ja tegemata libedusetõrje. Ka oli katuseservale kogunenud varisemisohtlik lumi. Nende puudujääkide eest määras menetlusteenistus kinnistu omanikule 3000 krooni trahvi. Mõlemad trahvid on makstud.

Eilse lumevaringu pärast alustatakse taas menetlust. Menetlusteenistusel on õigus väär-teo korras trahvida eraisikut kuni 400 euroga (6258 krooni). Juriidilist isikut võib karistada kuni 1300-eurose (20 340 krooni) trahviga.

Tartu Postimehe andmetel on Kalevi 50 ja selle kõrval asuva maja korterid suuresti tühjad, elanikud on mõlemas majas vaid ühes korteris. Kinnistu ees olev kõnnitee näeb välja hooldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles