Tartu leevendab lasteaiatasu kiiret tõusu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu volikogu lükkas tänase otsusega lasteaiatasu tõusu aasta võrra edasi ja lubas pere teisele lasteaiaealisele lapsele poole võrra soodustust.

Tuleva aasta 1. jaanuarist jõustuva määruse järgi tuleb pere teise lasteaias käiva lapse eest vanematel maksta 50 protsenti kehtivast tasumäärast. Kolmanda ja järgmise lasteaias käiva lapse eest kohatasu jätkuvalt maksma ei pea.

Ühtlasi otsustas volikogu, et edaspidi arvutatakse kohatasu mitte jooksva, aga eelneva aasta alampalgast, mis lükkas tuleva aasta algusesse plaanitud  kuue euro suuruse hinnatõusu aasta võrra edasi.

Kohatasu suuruseks on volikogu kehtestanud 15 protsenti töötasu alammäärast. Järgmisel aastal on aluseks praegune alampalk 430 eurot ning lasteaiatasu ei tõuse.

2017. aastal on alampalk 470 eurot ning seetõttu tõuseb lasteaiatasu alles pärast kohalikke valimisi 2018. aastal 64,5 eurolt 70,5 euroni kuus. 

Kuni 1. septembrini 2014 oli Tartus kohatasu suuruseks linna lasteaedades 11 protsenti töötasu alammäärast. Kohatasu suurus oli siis 39,06 eurot, praegu oleks see niisuguse määra puhul ja praeguse alampalga juures 47,30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles