Taimetargad taasavastasid erakordse taime

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roodjalg on Eestis üliharuldane sõnajalgtaim, kes kasvab praegustel andmetel vaid Võrumaal Sõmerpalu vallas metsa all. Tarmo Niitla ja Peedu Saar märkasid teda jänesekapsaste keskel 17. juunil. Ei olnudki kivi-imar, nagu esmapilgul tundus.
Roodjalg on Eestis üliharuldane sõnajalgtaim, kes kasvab praegustel andmetel vaid Võrumaal Sõmerpalu vallas metsa all. Tarmo Niitla ja Peedu Saar märkasid teda jänesekapsaste keskel 17. juunil. Ei olnudki kivi-imar, nagu esmapilgul tundus. Foto: Tarmo Niitla

Kaks nädalat tagasi rippusid ühe Sõmerpalu metsa kohal vihmapilved. Puude varjus kõndisid tähelepanelikult taimi vaadeldes Tarmo Niitla ja Peedu Saar. Ühel hetkel märkas esimene neist jänesekapsaste vahel roodjalga. «Kutsusin Peedu kohe vaatama,» ütles ta.

Taimemääraja oli kaasas. «Kui ma teda eemalt märkasin, pidasin ma teda meil hoopis rohkem levinud kivi-imaraks, kuigi selles piirkonnas on ta ebatüüpiline,» lisas Niitla. «Kivi-imar eeldab graniitrahnusid, ja tegelikult ka roodjalg eeldab seda, et maa sees on läheduses rahnud. Metsaaluse tähelepanelikul silmitsemisel oligi paar rahnunukki mõni meeter eemal näha.»

Puhas õnneasi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles