Emajõe purskkaev võib kolida Vanemuise tiiki (2)

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõkke paigutatud purskkaev on taas katki. Veejuga ei kerki kuigi kõrgele.
Emajõkke paigutatud purskkaev on taas katki. Veejuga ei kerki kuigi kõrgele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eelmisel suvel Emajõkke paigaldatud purskkaev on juba kolmandat korda katki. Homme tõstetakse see veest välja ning võetakse vastu otsus, mis edasi saab.

Et vähem kui aastaga vajab purskkaev juba kolmandat korda remonti ning ilmselgelt hoolimatusest või väheste oskuste tõttu sõidetakse sellele pidevalt otsa, kaalub linnavalitsus fontääni jõest välja tõstmist ja Vanemuise tiiki paigaldamist.

Purskkaev kolitakse tiiki juhul, kui sel korral kulub selle remondiks ebamõistlikult palju raha. «Ma ei oska veel öelda, milline see summa peaks olema, et me peaks ta Vanemuise tiiki paigaldama. Enne tuleb kindlaks teha, kui suures ulatuses purskkaev katki on. See selgitatakse välja homme,» rääkis linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Tema sõnutsi on kaks korda purskkaev katki läinud inimeste süül, kord on selle rikkunud loodusjõud. «Need, kes sügisel parvsaunaga otsa sõitsid ja kaevu ära lõhkusid, maksid remondi kinni. Kevadel lõhkus purskkaevu sinna otsa ujunud praht. Nüüd on ilmselt jällegi purskkaev katki inimeste süü tõttu,» nentis Haak.

Ta täpsustas, et seni pole ligi 32 000 eurot maksnud purskkaevu tulnud kordagi linna eelarvest remontida. Esimesel korral tasusid remondikulud parvsaunaga sellele otsa sõitnud inimesed ning eelmisel korral maksis remondi kinni purskkaevu haldav OÜ Turuplats.

Kuna sel korral on visuaalsel vaatlusel purskkaev jällegi inimeste hooletu tegutsemise tõttu katki läinud ning süüdlasi välja selgitada ei ole õnnestunud, tuleb remondikulud katta linnavalitsusel.

«Kui nüüd ilmub välja mõni tunnistaja, kes nägi, kuidas purskkaev katki läks, siis oleme info eest väga tänulikud,» lisas Haak.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles