Loodusfestival kutsub märkama teisi liike, kes elavad linnas koos meiega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Loodust ei leia ainult metsast ja mere äärest, vaid see on lähemal, kui oskame arvata. 29. juunist 2. juulini toimuv Tartu loodusfestival kutsubki märkama teisi linnaruumis elavaid liike. Sel aastal on tähelepanu all nahkhiired, pargilinnud, ööliblikad ja puud.

Avapäeval, 29. juunil oodatakse kõiki Tartu kesklinna parki Küüni ja Poe tänava nurgal osalema loodusteemalistes seiklus- ja nuputamismängudes, meisterdama, poniga sõitma ning akrojoogat proovima. Avatakse pop-up linnalooduse fotonäitus ning toimub palju muudki põnevat.

Kella 12-17 leiab aset Eestis esimest korda linnalooduse digitaalne uurimine ja kõik huvilised saavad osaleda linnas elavate taime- ja loomaliikide määramisel, vajalik on vaid nutiseadme või fotokaamera olemasolu.

Festivali eel toimus ka linnalooduse fotokonkurss «Metsik linn», mille võitjad avalikustatakse 29. juunil.

30. juunist 2. juulini toimuvad üle linna loodusretked ja õpitoad. Muu hulgas saab õppida vikatiga heina niitma, vaadelda öisel lodjasõidul nahkhiiri ja putukaid.

Lisateave Tartu loodusfestival kohta aadressil www.loodusfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles